Jedini komikon u Crnoj Gori: Hercegnovski Strip Festival počeće drugog septembra

Piše: Objavljeno: 31/08/2022
featured image

Foto: Mediabiro

Šesnaesto izdanje Hercegnovskog strip festivala (HSF) počeće 2. septembra. Omiljena manifestacija mnogih predstavlja jedini vid komikona u Crnoj Gori, a ugostiće preko 70 gostiju koji će zabavljati publiku u Herceg Novom i Tivtu na 12 lokacija.

Organizator festivala, Jovan Subotić kazao je da se ovogodišnji Strip festival predstavlja u posebnom izdanju, kada će se publici predstaviti poznata imena sa svjetske scene.

„Najprije treba istaći goste iz Italije, Anđela Stana i Karla Ambrosinia, Paolo Baćilijeri, Oskara Skalka i Anu Lazarini. Ovoga puta imamo goste i iz Francuske i Njemačke, Dana Dimat i Saru Burini. Zatim legendu američke scene Leandra Fernandeza kao i legendu domaće scene, Željka Paheka jednog od najvećih strip crtača svijeta“, kazao je on.

Pored njih, predstaviće se i brojna imena sa regionalne scene, među njima vrijedi istaći Frana Strukana, zagrebačkog strip crtača i mladu nadu. Subotić ističe da su i u dijelu muzičkog programa pripremili određeni spektakl.

„Svi naši programi pa i koncerti su besplatni, tako da će ovog puta publika u Herceg Novom biti u prilici da uživa u besplatnim koncertima Prljavog inspektora Blaže i kljunova, Kande Kodže i Nebojše, sjajnog slovenačkog sastava Poceni Skafi kao i novosadski Gif koji će se predstaviti u tri različita izdanja; Depseche Mode, Tribute David Bowie i miks autorskih i stranih hitova“, kazao je Subotić.

Prema riječima organizatora saradnja sa Bunt Rok festivalom iz RTSa se nastavlja kroz gostovanje Empathy Soul Project. Cijeli muzički program festivala zaokružiće, kako je kazao, domaće zvijezde i domaći autori koji će pratiti i dnevne porgrame, a i u večernjim časovima biti predgrupe pomenutim regionalnim zvijezdama.

„Svi smo uzbuđeni zbog onoga što će se desiti u Herceg Novom. Napomenuo bih i besplatno crtanje za fanove, crtanje na majicama, radionice uz prezentacije i promocije. Pričaćemo o stvarima kao što su NFT stripovi i  marketingu u svijetu stripa“, rekao je on.

Subotić je naglasio i saradnju sa Ministarstvom ekonomskog razvoja, koji su ove godine podržali HSF, pored Ministarstva kulture, Opštine Herceg Novi i  Tivat.

„Vrijedi istaći da imamo značajnu podršku i diplomatskih predstavništava među kojima se ističu Slovenija, Italija, Španija i Bosna i Hercegovina, ako i cijele turističke privrede Herceg Novog“, poručio je on.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content