Izvršiće neophodnu komunikaciju i pripremiti đačke kartice

Piše: Objavljeno: 30/08/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Tokom septembra biće izvršena neophodna komunikacija između obrazovnih ustanova i Glavnog grada o besplatnom prevozu učenika a taj period biće iskorišćen za pravljenje đačkih kartica kako bi svaki učenik sa teritorije Glavnog grada imao besplatan prevoz do škole.

To je dogovoreno na sastanku predstavnika Ministarstva prosvjete i Glavnog grada Podgorice, koji je danas održan u prostorijama Ministarstva prosvjete.

Sastanak je održan povodom odluke Glavnog grada da svi učenici sa teritorije Podgorice ove školske godine imaju besplatan prevoz.

Podsjećamo, prema odluci Glavnog grada korisnici prava na besplatan prevoz su učenici osnovnih i srednjih škola koji imaju prebivalište, odnosno odobren stalni boravak na teritoriji Glavnog grada Podgorice, a koriste linijski prevoz putnika.

“Dogovoreno je da se tokom septembra izvrši neophodna komunikacija između obrazovnih ustanova i Glavnog grada, te da će se taj period iskoristiti za pravljenje đačkih kartica kako bi svaki učenik sa teritorije Glavnog grada imao besplatan prevoz do škole”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Na sastanku je, kako se dodaje, bilo riječi i o međugradskom prevozu, posebno zbog činjenice da veliki broj učenika sa teritorije Glavnog grada putuje u susjedne opštine Golubovci, Danilovgrad i Tuzi.

Sastanku su u ime Ministarstva prosvjete prisustvovali Goran Radević, direktor Direktorata za visoko obrazovanje, zadužen za učenički standard, Slobodan Savović, direktor Direktorata za srednje obrazovanje i Tatjana Ilić, savjetnica u Direkciji za učenički i studentski standard, dok su Glavni grad predstavljali sekretar Sekretarijata za saobraćaj Ninoslav Kaluđerović sa saradnicima i Radoš Zečević, direktor preduzeća Putevi d.o.o.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content