Izvještaj DRI: Od donacija tokom pandemije ostalo više od pet miliona eura

Piše: Objavljeno: 01/06/2022
featured image

Državna revizorska institucija utvrdila je da je na računu Vlade u Crnogorskoj komercijalnoj banci pet milona 160 hiljada eura od ukupno osam miliona i 230 hiljada, prikupljenih donacijama tokom pandemije koronavirusa.

O tome se juče raspravljalo na skupštinskom Odboru za zdravstvo. Za šta će se utrošiti novac Ministarstvo zdravlja nije odlučilo, za šta im je DRI dala rok do 1. septembra, piše rtcg.me.

Novac koji su građani i privrednici donirali tokom pandemije koronavirusa još nije potrošen.

Od marta do septembra 2020. uplaćeno je ukupno osam miliona 230 hiljada eura, saopšteno je iz DRI. Iz Državne revizorske institutcije zaključuju da je prikupljanje novca bilo efikasno, ali i da trošenje nije bilo učinkovito.  

“Iz prikupljenih sredstava isplaćeno je 3,07 miliona eura, od kojih je 1,2 miliona preneseno na račun tri opšte bolnice, od čega je do 1. marta realizovano 0.13 miliona eura”, kazao je senator DRI Branislav Radulović.

Pet miliona i 160 hiljada eura na Vladinom je računu, ali iz izvršne vlasti još ne znaju kako će ga i na šta potrošiti. Ipak, u toku su konsultacije u vezi s tim. 

“Razmišljamo na koji način bi ova sredstva mogla biti iskorišćena i već obavljamo konsultacije sa KCCG i sa bolnicama”, kazao je na Odboru ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content