Izabran novi Odbor direktora EPCG, Đukanović predsjednik

Piše: Objavljeno: 04/10/2022
featured image

Foto: EPCG/rtcg.me

Na vanrednoj Skupštini akcionara Elektroprivrede juče je izabran novi Odbor direktora, saopšteno je iz EPCG. Za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, dosadašnji predsjednik Odbora direktora.

Vlada je predložila, a za članove odbora su i izabrani: Ivan Šaranović, Tahir Đonbaljaj, Brankica Mosurović, Martin Ćalasan, Nenad Marković, Milutin Đukanović i Emir Strujić.

Na sjednici nije razmatrano pitanje o davanju saglasnosti da se krene u kupovinu Željezare, jer je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović kazao da Vlada nije zauzela stav i da nije u mogućnosti da se izjasni po tom pitanju, piše rtcg.me.

On je Odboru predložio da pripremi materijal o opravdanosti ove investicije, i da ga pošalje Vladi.

Izjava Šahmanovića naišla je na revolt radnika Željezare.

“S obzirom na to da se Vlada Crne Gore, kao predstavnik većinskog akcionara, nije izjasnila o Predlogu odluke o davanju saglasnosti za pokretanje realizacije investicije – kupovina imovine bivšeg industrijskog kompleksa Željezare Nikšić, tražeći od Odbora direktora EPCG AD Nikšić dopunu naznačenog predloga, to se o ovom pitanju na današnjoj Skupštini akcionara nije moglo raspravljati i glasati”, saopšteno je iz EPCG.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content