Italijanski poljoprivrednici protiv birokratije i jeftinog uvoza

Piše: Objavljeno: 07/02/2024
featured image

Foto: Guliver/rtcg.me

Italijanski poljoprivrednici počeli su juče proteste u Rimu i Milanu tražeći pojednostavljenje birokratskih procedura i regulisanje i jeftinog uvoza robe koja dolazi izvan Evropske unije. Poljoprivrednici iz poljoprivrednih regiona poput Toskane krenuli su u ponedjeljak traktorima na jug prema prijestonici, noseći transparentne “Bez farmera nema hrane” i italijanske zastave.

“Idemo u Rim da se suočimo sa političarima kako bismo riješili naše probleme”, rekao je toskanski poljoprivrednik Davide Rosati, prenosi rtcg.me. Demonstranti koji su stigli do Milana su, u znak protesta, ulicama grada prošetali krave.

“Od četvrtka počinje mobilizacija. Okupićemo se vozilima na više mjesta u glavnom gradu”, rekao je Danilo Kalvani, jedan od vođa protesta i šef pokreta “Cra Agricoltori traditi”.

Italijanski poljoprivrednici pridružili su se tako protestima koji se održavaju širom Evrope, sa kojih demonstranti traže više cijene za svoje poljoprivredne proizvode, kao i smanjenje uticaja birokratije.

Žale se da i su ekološke mjere nametnute u EU, smanjile njihovu konkurentnost u odnosu na poljoprivrednike u Latinskoj Americi i iz evropskih zemalja koje nijesu članice EU.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content