Italija otvara prvu “Made in Italy” gimnaziju

Piše: Objavljeno: 09/01/2024
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

U Italiji se otvara nova gimnazija pod nazivom “Made in Italy”, a sa upisom će se početi 23. januara. Obavještenje o tome stiže iz Ministarstva za obrazovanje i zasluge, te Ministarstva privrede i “Made in Italy”.

Novu italijansku srednju školu, ministar za obrazovanje Đuzepe Valditara predstavio je kao gimnaziju za unapređenje i promociju italijanske izvrsnosti, te kao dio školske reforme koja približava studente obrazovanju i realnim šansama da nađu posao.

Ministar Adolfo Urso iz Ministarstva privrede i „Made in Italy“ (do 2022. godine naziv resora je bio Ministarstvo za ekonomski razvoj), izjavio je da se radi o bedemu koji će poslužiti vrednovanju italijanskih talenata na međunarodnom nivou.

U prve dvije godine planirana su 132 časa italijanskog jezika i književnosti, 99 časova iz istorije i geografije, kao i 99 o pravu, zatim 99 iz političke ekonomije, 99 časova prvog stranog jezika i kulture, 99 časova iz matematike sa informatikom, 66 časova drugog stranog jezika i kulture, 66 časova prirodnih nauka (biologija, hemija, nauke o zemlji), 66 časova iz sporta, 33 iz istorije umetnosti, 33 časa katoličke vjeroispovesti ili alternativnih aktivnosti.

To ukupno broji 891 čas.Ta gimnazija će, po ministru Valditari, omogućiti studentima da prodube znanje iz istorije, geografije, umjetnosti, kulture te industrijskog razvoja Italije i pružiće im solidnu formaciju u polju ekonomije, prava i tehnologije, što će približiti obrazovanje realnom zahtjevu tržišta posla, te smanjiti razliku između zahtjeva produktivnih sektora i onoga što pruža škola.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content