Italija: Kafić kažnjen sa 1.000 eura zbog cijene espresa

Piše: Objavljeno: 21/05/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Iznervirani muškarac pozvao je policiju nakon što je dva eura platio espreso bez kofeina u kafiću “Ditta Artigianale” u Firenci, tvrdeći da cijena nije bila dobro istaknuta. Poznati firentinski bar je morao da plati kaznu od 1.000 eura.

Policiji se požalio da cijena nije jasno izložena iza pulta. Ta greška je na kraju koštala kazne bar, koji je poznat po dobroj kafi i osvojio nekoliko priznanja na takmičenjima.

Vlasnik Frančesko Sanapo iznervirano je prokomentarisao kaznu na društvenim mrežama i branio kafu koju nude, koja dolazi sa male plantaže u Meksiku i, kako je naveo, priprema se sa velikom pažnjom od strane njegovih barista, prenosi rtcg.me.

“Kaznili su me, jer se neko uvrijedio što je platio dva eura za kafu. Da li možete da vjerujete? Danas svako može da se iznervira i mobiliše policiju koja će nas kazniti zbog zasterjelog zakona“, kaže Sanapo držeći u rukama pismo od policije.

U Italiji je prosječna cijena espresa jedan euro, iako je većina kafića i barova povećala cijene nedavno zbog problema u snabdijevanju i veće cijene kafe. Grupe za zaštitu potrošača upozorile su da bi prosječna cijena espresa mogla ove godine da poraste na 1,5 eura.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content