Istanbulska berza spremna da pomogne snažnijem razvoju crnogorskog tržišta kapitala

Piše: Objavljeno: 05/05/2023
featured image

Foto: CBCG

Prepoznajući potencijal za snažniji razvoj tržišta kapitala, Istanbulska berza, kao trenutno najveći akcionar Montenegroberze sa pravom upravljanja, želi da pomogne Crnoj Gori na tom putu, istakao je Güzhan Gülay, pomoćnik generalnog direktora Istanbulske berze na sastanku sa guvernerom Centralne banke Crne Gore, Radojem Žugićem.

„U tom pravcu, spremni smo da, kroz transfer znanja, iskustava i tehnologija, pomognemo Montenegroberzi i razvoju crnogorskog tržišta kapitala“, dodao je Gülay.

Sagovornici su se saglasili u ocjeni da Turska i Crna Gora imaju veoma dobre sveukupne odnose i ekonomsku saradnju koja je u usponu. Turski investitori su sve više zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru, što potvrđuju i podaci o stranim direktnim investicijama iz ove zemlje. Prema preliminarnim podacima, ukupan priliv stranih direktnih investicija iz Turske u 2022. godini iznosio je 78 miliona eura.

Guverner Žugić upoznao je sagovornike sa stanjem u bankarskom sektoru i aktivnostima koje CBCG sprovodi u pravcu snaženja finansijske stabilnosti, piše gradski.me.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će saradnja dviju zemalja u narednom periodu biti dodatno unaprijeđena i dogovorili nastavak komunikacije.

Sastanku je prisustvovao i Erdal Karaömeroğlu, savjetnik za trgovinske odnose pri Ambasadi Republike Turske u Crnoj Gori.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content