IRF Krediti za razvoj holelijerstva: Uspješna saradnja IRF-a i HTP „Primorje”

Piše: Objavljeno: 19/09/2022
featured image

Foto: Mediabiro

Zadovoljiti potrebe savremenog gosta, avanturista i konformista sa raznih meridijana, za mnoge hotelijere predstavlja izazovnu misiju. Vizija najvećih, ogleda se u ispunjavanju želja i kreiranju inovativne ponude, koja će nadmaštiti očekivanja i kvalitetnim ugođajem, zadovoljiti čula najzahtjevnijih. Upravo je na taj način, kompanija HTP „Primorje“ uspjela da strateškim planiranjem zauzme zavidnu poziciju u domaćoj turističkoj industriji i odgovornim vođenjem tri hotelska centra, opravda epitet dugogodišnjeg profesionalizma. 

,,U sastavu kompanije su hoteli ,,Palma“ u Tivtu, ,,Planika“ na Žabljaku, kao i hotel ,,Palmon Bay“ koji se nalazi u Herceg Novom. Kompanija je u vlasništvu domaćih fizičkih lica, kao i pravnih lica iz Evropske unije. U toku turističke sezone, u svim svojim profitnim centrima, kompanija zapošljava oko 250 zaposlenih, koji su uglavnom državljani Crne Gore,“ objašnjava predstavnicakompanije, Andrijana Vuković, koji iz sezone u sezonu bilježi sjajne rezultate. 

Osim što se specifičnim arhitektonskim zdanjem ističe na tivatskoj rivi, hotel ,,Palma“ ujedno posjeduje i 116 moderno opremljenih soba i apartmana, koje većinom krasi pogled na more. Ponudu obogaćuje velika restoranska sala, spa centar i jedinstvena terasa, koju u ljetnjim mjesecima, mnogobrojni gosti zamijene hotelskom pješčanom plažom. Pomoć pri kreiranja luksuznog enterijera i osavremenjivanja autentičnog ambijenta, čelnici kompanije zatražili su od Investiciono-razvojnog fonda (IRF). 

,,Saradnju sa Investiciono-razvojnim fondom smatramo više nego odličnom, a ova finansijska institucija nam je pružila kreditnu podršku prilikom renoviranja naših hotela ,,Palma“ i ,,Palmon Bay“. Ukupna vrijednost investicije koju smo preduzeli u oba hotela iznosi 16 miliona eura, od čega je IRF pomogao sa 20% ulaganja sa svojom kreditnom linijom,“ otkrila je Vuković.

Da Investiciono-razvojni fond ubrzano širi mapu projekata i investicija iz različitih privrednih grana, dokazuje veliki broj pohvala zadovoljnih preduzetnika. 

,,Apsolutno možemo preporučiti IRF kao pouzdanog partnera svim zainteresovanim ulagačima, jer nam naše iskustvo u tom pravcu govori da će sa strane IRF-a postojati profesionalna i efikasna podrška u projektima kao što su naši.“ 

Unapređenje kako hotelskog, tako i poslovnog ambijenta, za HTP „Primorje“ ne predstavlja kratkoročan poduhvat. Zato, sa velikim ponosom, najavljuju  nove investicije. 

,,Dalji planovi naše kompanije se ogledaju u razvoju i renoviranju hotela ,,Planika“ na Žabljaku, kao i ostvarenju potencijala koji isti posjeduje, a shodno dinamici skijaške infrastrukture na Žabljaku koju diktira država“ zaključila je Vuković.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content