Investicije u infrastrukturu za tretman otpadnih voda utiču na unapređenje turističke ponude

Piše: Objavljeno: 15/05/2024
featured image

Nastavak podrške Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera opštini Herceg Novi kroz infrastrukturne projekte za tretman otpadnih voda potvrđuje predanost u očuvanju prirodnog okruženja, što direktno utiče na unapređenje turističke ponude te Opštine, poručio je ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoaj sjevera, Vladimir Martinović.

On je, prilikom posjete opštini Herceg Novi, kazao da je Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera za Herceg Novi, Tuzi i Bar podržalo projekte vodosnabdijevanja, tretmana otpadnih voda sa preko šest miliona eura.

„Konkretno za Herceg Novi, projekt rekonstrukcije Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Meljine, vrijednosti oko 4,9 miliona eura, je od vitalnog značaja. Herceg Novi je jedna od ključnih destinacija na turističkoj mapi Crne Gore, a investicije u infrastrukturu za tretman otpadnih voda direktno utiču na očuvanje čistoće i ljepote okoline, što je presudno za privlačenje turista. Ovo je naročito važno imajući u vidu visok nivo turističkog prometa koji karakteriše ovaj grad“, rekao je ministar Martinović.

Opština Herceg Novi dostavila je Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera zahtjeve za podršku investicija iz oblasti vodosnabdijevanja, otpadnih voda i otpada za Kapitalni budžet u ovoj godini.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content