Intezivnijom saradnjom resora do konkretnih rezultata

Piše: Objavljeno: 17/10/2023
featured image

Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

Kvalitetna, moderna i bezbjedna putna infrastruktura jedan je od preduslova za razvoj turističkih i privrednih potencijala regije, ocijenjeno je tokom susreta crnogorskog ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića i ministra infrastrukture i zaštite životne sredine Kosova Liburna Alija.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija, sastanak ministara održan je u Rožajama, gdje se predsjednik te Opštine Rahman Husović osvrnuo na tradicionalnu povezanost stanovništva tih krajeva i neophodnost brže i bolje komunikacije.

Ibrahimović je podsjetio da su, potpisivanjem memoranduma o saradnji na realizaciji ključnih infrastrukturnih projekata, dvije države izrazile spremnost da intezivno sarađuju i konkretizuju dalje aktivnosti vezane za izradu tehničke i projektne dokumentacije za putne pravce Plav – Dečani i projekat realizacije tunela Rozaje Peć, kao i za dionicu auto-puta Andrijevica – Peć – Pristina.

Kako je saopšteno, jučerašnji sastanak radnih timova dva ministarstva prilika je da se obidje dio trase puta Plav Dečani, ali i dogovore dalje aktivnosti koje će timovi sprovoditi.

“Na obostrano zadovoljstvo, dogovoreno je da Studiju izvodljivosti za projekat izgradnje tunela Rožaje Peć finansira kosovska Vlada čime se potvrđuje namjera i odlučnost da se taj projekat dalje razvija” naglasio je Ibrahimović .

On je informisao prisutne da je u toku izrada projektne dokumentacije, a da su nacrtom budžeta za narednu godinu planirana sredstva za izgradnju puta projekta Plav – Dečani.

Prilikom obilaska trase upriličen je susret sa Predsjednikom Opštine Plav Nihadom Canovićem koji je ukazao na neophodnost izgradnje saobraćajnica kako bi se doprinijelo bržem i bezbjednijem protoku putnika i tereta.

Aliju je izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, naglašavajući spremnost resora na čijem je čelu da intezivno sarađuje sa kolegama iz Crne Gore kako bi te projekte realizovali u narednom periodu.

Kako je saopšteno, Ibrahimović je danas obišao i početak radova na sanaciji klizišta na lokalitetu Donje Luge na putu Andrijevica Plav.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content