Injac: Žene na liderskim pozicijama da rade zajedno

Piše: Objavljeno: 03/06/2024
featured image

Foto: Glavni grad

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac saopštila je na godišnjoj konferenciji u Rumuniji da je važno da žene budu posvećene izgradnji integriteta kroz ulaganje u obrazovanje i unapređenje profesionalnih sposobnosti.

“Veoma je značajno da žene identifikuju svoje prednosti i posebne vještine na čijem usavršavanju će raditi kako bi bile samouvjerenije, uspješnije i socijalno stabilnije”, poručila je Injac, komentarišući uključenost žena u procese donošenja odluka, a povodom održavanja godišnje ,,Eurocities” konferencije u Rumuniji.

Podsjećamo, gradonačelnica Podgorice, učestvuje kao mentor na programu ,,Žene u liderstvu” koji je pokrenut u okviru Eurocities mreže.

Cilj programa je da osnaži saradnju lokalnih samouprava u zemljama Evrope povezivanjem žena na rukovodećim pozicijama – posebno gradonačelnica i njihovih zamjenica, piše rtcg.me.

“Bez liderstva i mentorstva, žene u svijetu lokalne politike kojom dominiraju muškarci sklone su podcijeniti svoje sposobnosti i osjetiti određeni strah u procesu suočavanja sa izazovima, a koji su pretočeni u određene kulturološke i sociološke norme, stereotipe, tradicionalne stege, ekonomske i strukturalne barijere. Iz tog je razloga, gradonačelnice i žene na liderskim pozicijama bi trebalo da rade zajedno kako bi se povezale, razvile programe liderstva i podsticale raznolikost u društvu”, kazala je Injac.

Injac je kazala da sa mjesta gradonačelnice svakodnevno podstiče druge žene da se aktivno uključe u društvena zbivanja.

“Samo na taj način možemo značajno uticati na obogaćivanje procesa donošenja odluka i graditi ravnopravno društvo”, kazala je Injac. 

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content