Inicijativa penzionera: Najugroženijem stanovništvu obezbijediti drva za ogrijev

Piše: Objavljeno: 30/07/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Udruženje penzionera I invalida rada sa najnižim primanjima, Udruženje za zaštitu prava radnika i zaposlenih lica i Nevladina organizacija” Bjelopoljski demokratski centar” pokrenuli su inicijativu za za besplatnu nabavku drva za ogrijev najugroženijim slojevima društva.

Inicijatori akcije traže da penzionerima sa najnižim primanjima i korisnicima socijalnih davanja država obezbijedi subvencije u vidu pet metara ogrijevnog drveta, i pozivaju građane da podrže njihovu inicijativu dajući svoj potpis na peticiji, piše rtcg.me.

Predsjednik Udruženja penzionera i invalida rada sa najnižim primanjima, Marko Hajduković, smatra da je socijalna situacija toliko složena da nadležne institucije trebaju da izađu sa jasnim mjerama za oblažavanje takvog stanja. Za početak najugroženijima treba obezbijediti po pet metara drva.  

 „Građani sa najnižim primanjima jednostavno nemaju načina da obezbijede ogrijev za zimu,sada je pravi trenutak da im se pomogne ,svako odlaganje moglo bi da ugrozi mnoge porodice na sjeveru”, poručio je Hajduković.

Direktor NVO Bjelopoljski demokratski centar, Zdravko Janjušević, ima ideju kako da se obezbijedi ogrijevno drvo za zimu, za najugoženije slučajeve.

„Imajući u vidu visoke cijene ogrijevnih asortimana na tržištu, a prvenstveno ogrijevnog drveta, smatramo da država mora da pomogne ovima kategorijama društva i da ima menhanizam za to, i to kroz privatno-javno partnerstvo. To za državu nije veliki trošak, ali jeste velika pomoć materijalno ugroženim licima“, smatra Janjušević.

Inicijatori će peticiju, sa navedenim zahtjevima, koju su građani podržali u velikoj mjeri, uputiti Vladi, Minsitarstvu rada i socijalnog staranja, kao i Ministarstvu poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content