Infrastrukturni projekti u fokusu razgovora Damjanovića i Malog

Piše: Objavljeno: 27/01/2023
featured image

Foto: gov.me

Tokom dvodnevne radne posjete Beogradu, ministar finansija Aleksandar Damjanović, sa saradnicima, sastao se sa ministrom finansija i potpredsjednikom Vlade Srbije, Sinišom Malim i njegovim timom. Tom prilikom, kako je saopšteno, razgovarano je o mogućnostima za unaprjeđenje ekonomske saradnje dvije susjedne zemlje.

U fokusu razgovora ministara bili su zajednički infrastrukturni projekti, sa akcentom na saobraćajne – autoput i rekonstrukciju željezničke pruge Beograd – Bar.

“U Beogradu su danas nastavljeni razgovori, inicirani prilikom prethodnog bilateralnog susreta, tokom kojeg je veoma važnim ocijenjeno olakšavanje platnog prometa dvije susjedne zemlje. Ministar Damjanović je istako da Vlada ozbiljno razmatra mogućnost reorganizacije Pošte Crne Gore, po modelu Poštanske štedionice Srbije”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Ministri dvije zemlje razgovarali su o brojnim izazovima aktuelne globalne krize i prednostima zajedničkog odgovora regiona na njih, kao i o snabdjevenosti regionalnog tržišta osnovnim životnim namirnicama i nabavci energenata.

Takođe se navodi da je sastanak je bio prilika za razmjenu mišljenja o osnovnim ekonomskim parametrima, stranim direktnim investicijama i nivou sive ekonomije u dvijema susjednim državama.

“Razmijenjena su iskustva u sprovođenju e-fiskalizacije, a crnogorski ministar istakao je da i Crna Gora planira uvođenje sistema elektronskog fakturisanja i da je realna procjena da do kraja tekuće ili početkom 2024. godine ovaj sistem zaživi i kod nas. U Srbiji sistem e-fakture obuhvata više od 200.000 preduzeća”, kazali su iz Ministarstva finansija

Crnogorsku delegaciju, koju predvodi Damjanović, čine sekretarka, Ana Raičević, državni sekretar ,dr Ilija Vukčević i direktor Uprave za igre na sreću, Andrija Ćetković. U ime tima Ministarstva finansija Srbije sastanku su pored ministra prisustvovali i državne sekretarke, Slavica Savičić i Ana Tripović, kao i direktor Uprave za igre na sreću, Zoran Gašić.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content