Incident ispred Urgentnog, policija da angažuje patrolu u krugu KCCG

Piše: Objavljeno: 17/04/2024
featured image

Foto: rtcg.me

Klinički centar Crne Gore (KCCG) iniciraće razgovore sa Upravom policije da još jednom, shodno svojim mogućnostima, razmotri raniju molbu da svakog dana, a posebno u periodu od 22 sata do 6 sati, angažuje patrolu koja bi dežurala u krugu najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori, posebno ispred Urgentnog centra.

Kako navode u saopštenju, broj incidenata sa licima koja pokušavaju nasilno da uđu u krug KCCG ne jenjava, zaposleni Službe zaštite su svakodnevno izloženi verbalnim, ali i fizičkim napadima.

“To je juče kulminiralo privođenjem i dva zaposlena ustanove u Upravu policije. U tom kontekstu i KCCG će svakako pokrenuti odgovarajuće interne procedure, ali, na duže staze, problem ne može biti riješen bez asistencije Uprave policije Crne Gore. Cilj KCCG je da obezbijedi nesmetano i efikasno pružanje zdravstvene zaštite svim građanima što nerijetko mogu da ugroze periferni problemi poput jučerašnjeg incidenta. Čvrsto smo uvjereni da će cijenjeni čelnici Uprave policije imati sluha za naš apel i da ćemo zajedničkim snagama naći način da stanemo na put ovom višegodišnjem problemu”, navode u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content