Hrvatska: Najmanji iznos za podizanje sa bankomata 10 eura

Piše: Objavljeno: 11/08/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Prvog januara u Hrvatskoj se uvodi euro, pa će i bakomati početi isplaćivati eure. Dosad je najmanji iznos koji se mogao podići na bakomatima kod većine banaka bio 100 kuna.

Sve veće banke odnosno Erste Bank, Addiko, RBA, PBZ, ZABA, HPB, Erste Bank, Nova Hrvatska Banka kao i OTP odgovorile su za Index.hr kako je najmanji iznos apoena koji će se moći podići na njihovim bankomatima biti 10 eura, prenosi bankar.me.

Neke banke kreću s manjim apoenima, najveći apoen će biti 50 eura.

Iz PBZ-a su dodali kako će se 1. januara 2023. isplata eura prvo započeti s manjim apoenima od 10 i 20 eura, a kasnije će se postepeno i prema potrebi uvoditi veći apoeni.

Iz nekih banaka su naveli kako će najveći iznos apoena koji će se moći podići biti 50 eura. To znači da će se, kod dizanja većeg iznosa, isplaćivati više novčanica od 50 eura ili novčanica od 50 eura i kombinacija novčanica manjih apoena.

Od 1. januara 2023. bankomati će isključivo isplaćivati eur, a kune se više na njima neće moći podizati. Sav novac koji se nalazi na računima građana automatizmom sa 1. januarom 2023. biće preračunat u eure.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content