Hitan sastanak dva ministarstva zbog dojava o bombama u školama

Piše: Objavljeno: 27/02/2024
featured image

Potrebne su hitne reakcije Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija zbog učestalih dojava o bombama koje stižu sa različitih adresa na mejl škole, saopštila je za Portal RTCG direktorica JU SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Herceg Novom Ljiljana Karanović. To je rekla nakon što je i juče stigla lažna uzbuna o bombi u toj obrazovnoj ustanovi. Osim te škole, na meti je i Pomorska škola u Kotoru, a vršilac dužnosti direktora te ustanove Gojko Jokić zabrinut je i kaže da sve ovo ide na štetu đaka.

Škola u Herceg Novom je četvrti put tokom ovog mjeseca na meti onih koji šalju dojave o bombama, dok je kotorska Pomorska škola dobila dva takva maila u nekoliko dana. Na mail škole „Ivan Goran Kovačić“ u prijetećim porukama je pisalo da će sve otiću u vazduh u 10 sati i 30 minuta ako bilo ko uđe u školu.

Karanović smatra da MUP treba da zaštiti zaposlene i djecu. Pohvaljuje postupanje zaposlenih u Centru bezbjednosti u tom gradu i ističe da su oni odmah reagovali i nakon provjere kazali da je “sve čisto”, ali da to njoj nije dovoljan dokaz da ona može da garantuje da su djeca sigurna.

Zato je online nastava neizbježna.

  

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content