Herceg među gradovima: Potpisan Sporazuma o saradnji i bratimljenju Herceg Novog i Trebinja

Piše: Objavljeno: 23/10/2023
featured image

Foto; Mediabiro, arhiva

U sklopu oktobarskih svečanosti povodom proslave Dana oslobođenja Herceg Novog „Herceg među gradovima“ sinoć je upriličena svečanost povodom potpisivanja Sporazuma o saradnji i bratimljenju sa gradom Trebinjem. Inicijativu za bratimljenje je pokrenuo grad Trebinje u maju ove godine, što je Opština Herceg Novi sa zadovoljstvom prihvatila, a odluku su usvojile obje Skupštine opština. 

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić istakao je da je ovo potvrda vjekovnog prijateljskog i bratskog odnosa dva grada i jakih veza među njihovim građanima. 

“Svjesni smo bogatstva zajedništva i razvoja uz podršku prijatelja i prvih komšija, zato ovaj sporazum vidimo kao još čvršće obećanje da ćemo jedni drugima biti podrška zarad boljitka i prosperiteta sadašnjih i budućih generacija. Trebinje može biti naš oslonac za zajedničke projekte u oblasti vodoprivrede, a segment u kojem uvijek ima potencijala za napredak je i turizam. Naši najbrojniji gosti su iz Trebinja i regiona, pa i to govori da se u Herceg Novom osjećaju ugodno i dobrodošlo,” istakao je Katić.

Katić je ukazao na to da su Trebinje i Herceg Novi već realizovali niz zajedničkih projekata, posebno u oblasti povezivanja službi zaštite, ali i kulture i sporta.

“Ovom prilikom izražavam zahvalnost za podršku koju smo dobili i vaš doprinos za fantastičnu organizaciju Jadranovih vaterpolo utakmica Lige šampiona na bazenu u Trebinju, dok čekamo izgradnju našeg olimpijskog bazena u Herceg Novom. Učinili ste da se osjetimo dobrodošli, a regionom je odjeknula priča o vaterpolo spektaklu u kojem su na tribinama zajedno Novljani, Trebinjci i svi ostali koji podržavaju i bodre naš Jadran,” dodao je predsjednik Opštine Herceg Novi. 

Čelni ljudi dva susjedna grada saglasni su da je potpisivanje Sporazuma znak spremnosti za bolju prekograničnu saradnju, prilika da se riješe problemi koje stanovnici ovih gradova dijele, da se podstaknu društveni i ekonomski razvoj, kao i da šire ideje i vrijednosti sloge, solidarnosti i saradnje, uvjereni da im je budućnost zajednička. 

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content