Gradske plaže sve više postaju omiljeno mjesto okupljanja Podgoričana

Piše: Objavljeno: 09/08/2022
featured image

Foto: podgorica.me

Tokom ljetnjih mjeseci u Podgorici, bijeg od vrućina građani nalaze na podgoričkim rijekama. Prepoznajući njihov značaj za Podgoričane, a i brojne posjetioce, Glavni grad je u prethodnom periodu pokrenuo niz
manifestacija, kako bi građani uz brojne sadržaje uživali na gradskim plažama. 

Jedna od omiljenih je svakako, sada već tradicionalna manifestacija Glavnog grada i Turističke organizacije Podgorice „Ajmo na Moraču“ koja je počela prošle nedjelje, a svakog petka tokom avgusta na dvije gradske plaže posjetioce očekuje zanimljiv muzički i zabavni program. U okviru te manifestacije, u petak 12. avgusta, na Sastavcima će biti organizovano plesno veče plesnog kluba Sonrisa, dok će na plaži Labud nastupiti DJ Joca.

Pored toga, na plaži Labud sinoć je otvoren ugostiteljski objekat “Na Moraču”, što će ljubiteljima ove gradske plaže upotpuniti ugođaj. 

Građani često ističu da, zahvaljujući prepoznavanju turističkog potencijala Podgorice, na obalama rijeka sada uživaju kako Podgoričani, tako i brojni posjetioci koji tek otkrivaju ljepote glavnog grada.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je u prethodnom periodu uređena i plaža u Rogamima, zahvaljujući čemu sugrađani često uživaju u prelijepom ambijentu na obali Zete. Na Sastavcima se svakog ljeta organizuju različiti događaji, a ovaj prostor je nedavno dobio i novu rasvjetu.

Uređenjem podgoričkih plaža i osmišljavanjem novih sadržaja Glavni grad nastoji da sugrađane vrati gradskim plažama koje su nekada bile tradicionalno mjesto okupljanja tokom ljeta.

Izgradnjom šetališta uz Moraču napravljen je važan korak u tom smislu, a posebno raduje činjenica da je promenada uz rijeku Moraču priča koja traje i koja će dobiti i svoj prirodni nastavak- od plaže Labud do mosta Milenijum.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content