Gradiće se stanovi za pet porodica u stanju socijalne potrebe

Piše: Objavljeno: 18/09/2023
featured image

Pet porodica u stanju socijalne potrebe, koje su smještene u objektima Glavnog grada Podgorica, dobiće prostor za stanovanje, saopšteno je danas iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ova odluka je dio Memoranduma o saradnji koji je danas potpisan između Ministarstva rada i socijalnog staranja i Glavnog grada.

Memorandum su potpisali ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović i Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

Memorandumom je predviđena rekonstrukcija tri objekta Kolektivnog centra „Vrela Ribnička“, u vlasništvu Glavnog grada, zatim obezbjeđivanje adekvatnih uslova za rad i kancelarije Crvenog krsta, prostora za razvoj usluga socijalne i dječje zaštite, prostora za prihvatilište-sklonište za djecu bez pratnje roditelja iz Ukrajine na osnovu privremene zaštite, te prostora za smještaj deset raseljenih i interno raseljenih porodica koje i dalje stanuju u objektima.

Adrović je naglasio da potpisivanje Memoranduma podrazumijeva jačanje saradnje i komunikacije između Ministarstva i Glavnog grada, što je od izuzetnog značaja za realizaciju ovog i mnogih drugih projekata koji se tiču rješavanja potreba pojedinaca i porodica u stanju socijalne potrebe na teritoriji Opštine Podgorica.

“Ministarstvo će nastaviti da razvija i unaprjeđuje usluge socijalne i dječje zaštite, a jedan od glavnih zadataka u narednom periodu biće pronalaženje adekvatne parcele i objekta Centra za socijani rad u Podgorici“, dodao je ministar.

Injac je kazala da će zajednički rad na unapređenju socijanih politika, uz mapiranje potreba naše zajednice pomoći stvaranju boljeg ambijenta, kako na lokalnom tako i na državnom nivou.

“Potpisivanjem Memoranduma o saradnji formalizovali smo dobre namjere da u što kraćem roku realizujemo neke od planiranih aktivnosti. Kao lokalna samouprava daćemo pun doprinos unapređenju kvaliteta života svih građana Podgorice i truditi se da socijalni servisi budu dostupniji, efikasniji i kvalitetniji“, zaključila je Injac.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content