Glavni grad protiv povećanja cijena javnog prevoza

Piše: Objavljeno: 28/07/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Usljed višestrukog povećanja cijene energenata, dva od tri prevoznika koja obavljaju gradski linijski prevoz pristupili su korekciji ili potpunom ukidanju prevoza na odredjenim linijama, suprotno ugovorima koji su potpisani sa Glavnim gradom i kojima im je povjereno obavljanje ove javne funkcije.

,,Kao odgovorna lokalna samouprava, bez obzira na to što cijena naftnih derivata, kao osnovnog uzroka ovog problema, nije u nadležnosti Glavnog grada, pristupili smo pregovorima sa prevoznicima”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Ističu da je jedan od zahtjeva prevoznika prema Glavnom gradu bio je da se dozvoli povećanje cijene karata za građane što, kao odgovorna gradska uprava, u vrijeme globalne krize, ne mogu da dozvole.

Foto: Ilustracija, pexels

Drugi zahtjev prevoznika odnosio se na novčanu pomoć.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je prethodno uplatio prevoznicima kompletan iznos sredstava predvidjenih Budžetom za ovu namjenu.

Ističu da bi svaka dodatna uplata predstavljala kršenje propisa koji regulišu ovu oblast.

,, Shodno navedenom, a kako smatramo da naši sugrađani zaslužuju kontinuiranu, kvalitetnu i pristupačnu uslugu javnog prevoza, u toku je iznalaženje trećeg rješenja koje može podrazumijevati preuzimanje dodatnih linija, pored postojećih četiri, kojima privredno društvo Glavnog grada sada upravlja.  O svemu navedenom javnost će biti blagovremeno obaviještena”, zaključuju u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content