Glavni grad dobitnik specijalnog priznanja za kreiranje digitalne platforme NasaGorica.me

Piše: Objavljeno: 16/09/2022
featured image

Foto: podgorica.me

Glavni grad Podgorica nagrađen je specijalnim priznanjem Special Recognition award for Green Responsiveness and Vision od strane ReSPA i SIGMA u okviru takmičenja Public Administration Awards 2022, za digitalnu platfromu NasaGorica.me.

Ovogodišnje izdanje dobilo je duplo veći odziv u odnosu na prvi krug, što je potvrdilo potencijal javnih uprava Zapadnog Balkana da pruže javne usluge koje doprinose boljem životu građana, pokazujući izuzetnu inovativnost u digitalnim rješenjima, razumijevanju potreba društva, kao i stalnu težnju ka unapređenju kvaliteta usluga. Specijalno priznanje je uručeno na Ministarskoj konferenciji Zapadnog Balkana o reformi javne uprave (PAR) u organizaciji Regionalne škola za javnu upravu (ReSPA), uz podršku OECD/SIGMA-e u Skoplju.

U ime Glavnog grada, nagradu je primio direktor Centra za informacioni sistem, Džemal Lekić koji je istakao da je ovo jedan u nizu projekata koje je gradska uprava realizovala sa građanima, a sve sa ciljem očuvanja brda Gorica koje ima poseban značaj za Podgoricu.

,, Ova nagrada je još jedna potvrda predanog rada Glavnog grada u cilju očuvanja, zaštite i unapređena zelenog fonda Podgorice, a takođe i partnerskog odnosa sa građanima koji su putem ove platforme bili u mogućnosti da volontiraju u akcijama, informišu se o svim aktivnostima, a pored toga i da doniraju sredstva u skladu sa mogućnostima. Putem platforme NasaGorica.me, više stotina građana je participiralo u velikom broju organizovanih akcija, na čemu smo im veoma zahvalni, a Glavni će nastaviti da, kao i do sada, posvećeno radi na očuvanju životne sredine “, kazao je Lekić i zahvalio svima koji prepoznaju napore Glavnog grada kada je ova oblast u pitanju.

PA Awards je zajednički poduhvat ReSPA i OECD/SIGMA-e posvećen podsticanju inovativnosti i promociji regionalnih šampiona u javnoj upravi Zapadnog Balkana.

,, Glavni grad će i u narednom periodu nastaviti da zajedno sa građanima ulaže značajne napore, kada je u pitanju očuvanje postojećih i formiranje novih zelenih površina, na šta nas dodatno obavezuju i motivišu dosadašnji odlični rezultati koje smo postigli “, poručeno je u saopštenju Glavnog grada.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content