Glas za prirodu: Kineska medijska grupa pokreće medijsku akciju za zaštitu životne sredine Kine i Afrike

Piše: Objavljeno: 06/06/2022
featured image

Povodom „Svjetskog dana zaštite životne sredine“ 5. juna, u Najrobiju, glavnom gradu Kenije, zvanično je pokrenuta medijska akcija za zaštitu životne sredine Kine i Afrike, koju je pokrenula Kineska medijska grupa.

Sa temom „Glas za prirodu“, događaj će se raditi u saradnji sa afričkim medijskim partnerima, na jačanju zaštite životne sredine i promovisanju dijeljenja mogućnosti zelenog razvoja između Kine i Afrike.

Više od 30 predstavnika je prisustvovalo ceremoniji otvaranja, uključujući lidere iz nekih afričkih zemalja, predstavnike iz međunarodnih organizacija, kao što su UNEP, UNDP, UNICEF i WWF, profesionalnih institucija za zaštitu životne sredine i vodećih medija iz mnogih afričkih zemalja.

Džou Pingđijan, ambasador Kine u Keniji i stalni predstavnik Kine pri Programu Ujedinjenih nacija za životnu sredinu i Programu Ujedinjenih nacija za ljudska naselja, prisustvovao je ceremoniji, kao specijalni gost.

Suzan Gardner, direktorka Odeljenja za ekologiju Programa UN-a za životnu sredinu, rekla je na ceremoniji otvaranja, da je jedan od ciljeva UNEP-a koji postavlja svoje sedište u Najrobiju, da se nada da će formulisanje i implementacija međunarodnih politika za zaštitu životne sredine uzeti u obzir realnosti i prioritete zemalja u razvoju.

Stoga je počastvovana što je UNEP pozvan da učestvuje u ovoj zajedničkoj medijskoj akciji Kine i Afrike. Ona smatra da mediji mogu “privući pažnju javnosti prema zanemarenim ekološkim pitanjima i iznijeti nepristrasne činjenice”.

Na ceremoniji otvaranja, KMG i vodeći mediji iz mnogih afričkih zemalja, zajednički su objavili inicijativu „Glas za prirodu“, apelujući na kineske i afričke medije da se udruže, kako bi promovisali javnu razmjenu i međusobno učenje o konceptima i akcijama zaštite životne sredine, i zajedno doprinijeli zamahu zelenog razvoja izgradnji kinesko-afričke zajednice sa zajedničkom budućnošću na visokom nivou.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content