Folić: Pravo na novčanu naknadu od nezaposlenosti niko ne može uskratiti niti ono može biti ukinuto zbog partijske, nacionalne ili neke druge pripadnosti

Piše: Objavljeno: 03/12/2021
featured image

Više desetina nezaposlenih lica, koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih, obratilo se Zavodu za zapošljavanje Crne Gore da im pomogne u rješavanju problema sa kojim se suočavaju uoči predstojećih izbora, koji će na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici, biti održani 5. decembra.

-Zavodu se danima obraćaju korisnici naših usluga žaleći se pritom na pritiske i prijetnje da će im “ukoliko ne daju glas, aktuelnim parijama na vlasti u ta tri grada, biti uskraćeno pravo na novčanu naknadu od nezaposlenosti”. 

Nezaposleno lice se navodno ucjenjuje rečenicom “ako hoćeš da i dalje primaš naknadu po osnovu nezaposlenosti, i budeš na Birou, moraš promovisati opredjeljenje drugačije od onog koje promoviše nova Vlada – saopštio je VD direktora Zavoda za zapošljavanje Goran Folić ističući da je očigledno da su odavno počele predizborne trzavice te da se par dana uoči izbora ne biraju sredstva u cilju povećanja broja glasova 5. decembra.

 – Od svih zaposlenih u biroima rada zahtijevaću da djeluju po propisanim procedurama prema svim korisnicima usluga. Uslovi za ostvarivanje i prestanak, dužina trajanja, visina novčane naknade i ponovno sticanje prava na novčanu naknadu utvrđeni su Zakonom o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti. Dakle, tim Zakonom je jasno propisano ko, kada, kako i do kada ostvaruje pravo na novčanu naknadu. Zato i ohrabrujem sve nezaposlene koji, shodno tom Zakonu, da ne brinu je im to pravo niko ne može uskratiti niti im ono može biti ukinuto zbog partijske, nacionalne ili neke druge pripadnosti – poručio je Folić.

– Zbog velikog interesovanja i poziva molim nezaposlena lica, kojima se prijeti, da nam se jave putem zvaničnog maila Zavoda zzzcg@zzzcg.me , kako bi se konačno stalo na put svim ucjenama. Zavod mora postati servis građana i institucija kojoj se vjeruje – zaključio je Folić.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content