FIBA o Crnoj Gori: Zemlja divova ima temelje da bude među 10 najboljih na svijetu, prije ili kasnije

Piše: Objavljeno: 17/08/2023
featured image

Crna Gora, kao druga najviša nacija na svijetu u prosjeku, učiniće stvar da ostvari rezultat bolji od 25. mjesta koje su zauzeli na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019. godine, kaže se na početku analize naše selekcije na zvaničnom sajtu Mundobasketa.

“Prosječna visina muškarca u Holandiji iznosi 183,78 centimetara, što prate prosječni Crnogorci sa visinom od 183,30 centimetara. Kao druga najviša nacija na svijetu i najviša među 32 tima na Svjetskom prvenstvu, nije čudo što Crna Gora ima snažnu centarsku liniju. Pokreću je “blizanci tornjevi” Nikola Vučević i Bojan Dubljević, uz Nemanju Radovića i Marka Simonovića koji čekaju svoju priliku s klupe. Vladimir Mihailović ima “bacač plamena” od šuta spolja, dok će Kendrik Peri donijeti malo elektriciteta i brzinu koje su ga učinile silom na terenu u Evropi posljednjih osam godina”, ističu iz Svjetske košarkaške federacije.

Potom su se podsjetili na rezultate ekipe koju je prije četiri godine na Mundobasket doveo Zvezdan Mitrović.

Foto:gbf.ge

“Da li su srećni što su ovdje ili žele više od samo još jednog pojavljivanja na vrhu? Jer se činilo da je mnogo energije iz kvalifikacija nedostajalo na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019. godine, kada je Crna Gora zabiležila 0-3 skor protiv Brazila, Grčke i Novog Zelanda, da bi na kraju ostvarila svoju jedinu pobjedu protiv Japana i završila na 25. mjestu. Činilo se da su bili srećni što su postali najmanja nacija – po veličini populacije – ikada kvalifikovana za Svjetsko prvenstvo.”

Crna Gora neće biti najmanja država na predstojećem šampionatu.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content