FIBA o Crnoj Gori: Zemlja divova ima temelje da bude među 10 najboljih na svijetu, prije ili kasnije

Piše: Objavljeno: 17/08/2023
featured image

Crna Gora, kao druga najviša nacija na svijetu u prosjeku, učiniće stvar da ostvari rezultat bolji od 25. mjesta koje su zauzeli na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019. godine, kaže se na početku analize naše selekcije na zvaničnom sajtu Mundobasketa.

“Prosječna visina muškarca u Holandiji iznosi 183,78 centimetara, što prate prosječni Crnogorci sa visinom od 183,30 centimetara. Kao druga najviša nacija na svijetu i najviša među 32 tima na Svjetskom prvenstvu, nije čudo što Crna Gora ima snažnu centarsku liniju. Pokreću je “blizanci tornjevi” Nikola Vučević i Bojan Dubljević, uz Nemanju Radovića i Marka Simonovića koji čekaju svoju priliku s klupe. Vladimir Mihailović ima “bacač plamena” od šuta spolja, dok će Kendrik Peri donijeti malo elektriciteta i brzinu koje su ga učinile silom na terenu u Evropi posljednjih osam godina”, ističu iz Svjetske košarkaške federacije.

Potom su se podsjetili na rezultate ekipe koju je prije četiri godine na Mundobasket doveo Zvezdan Mitrović.

Foto:gbf.ge

“Da li su srećni što su ovdje ili žele više od samo još jednog pojavljivanja na vrhu? Jer se činilo da je mnogo energije iz kvalifikacija nedostajalo na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019. godine, kada je Crna Gora zabiležila 0-3 skor protiv Brazila, Grčke i Novog Zelanda, da bi na kraju ostvarila svoju jedinu pobjedu protiv Japana i završila na 25. mjestu. Činilo se da su bili srećni što su postali najmanja nacija – po veličini populacije – ikada kvalifikovana za Svjetsko prvenstvo.”

Crna Gora neće biti najmanja država na predstojećem šampionatu.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content