Fešta nad feštama:Bokeška noć

Piše: Objavljeno: 20/08/2023
featured image

I pored velikog nevremena koje je zahvatilo Kotor i prekinulo konvoj barki, tradicionalna manifestacija Bokeška noć održana je sinoć spektakularnim nastupom Tonija Cetinskog. Nešto prije 20 sati vrijeme je obećavalo mirno more i vedro nebo. Međutim, samo sat vremena kasnije olujni udari vjetra onemogućili su jedrilicama JK „Lahor“ da isplove, a velika kiša oštetila je makete na barkama.

 Predsjednica Organizacionog odbora i direktorica Kulturnog centra Kotor Radmila Beća Radulović je, u dogovoru sa članovima Organizacionog odbora, odlučila da se fond nagrada u iznosu od 3.000,00 eura jednako podjeli svim meštrima koji su i ove godine uložili trud i napor u izradi kreacija na barkama koje su se trebale u tri đira predstaviti publici i žiriju. 

Nakon „poraza“ na moru uslijedio je trijumf na kopnu. DJ Niggor zagrijao je atmosferu na Trgu od oružja, a fantastičan vokal, veliki hitovi i energija Tonija Cetinskog, te predivan vatromet sa mora i sa kopna, dokazali su da je Bokeška noć, bez obzira na vremenske neprilike, bila i ostala – fešta nad feštama.

Regionalno poznata hrvatska pop zvijezda, Toni Cetinski kazao je da su mu po senzibilitetu i mentalitetu jako bliske tradicionalne fešte poput Bokeljske, i dodao da se uvijek lijepo poveže sa crnogorskom publikom.

“Sjećam se mog prvog gostovanja u Crnoj Gori, još davne 2000.godine, i tada sam imao priliku da upoznam dosta Kotorana, i zaista se lijepo osjećam ovdje”, kazao je Cetinski neposredno pred koncert.

Komentarišući sve manju prisutnost festivala koji su se, kako je kazao, uvijek i vezivali za primorska mjesta, rekao je da su oni jako bitni za muzičare, posebno one na početku karijere.

“Moje vrijeme dokazivanja na muzičkom nebu je negdje i stalo prije 10 godina, jer više nisam imao potrebu za tim. Mislim da su i festivali, kao i takmičenja Eurosonga, prvenstveno za mlade muzičare”, smatra on.

Cetinski se tom prilikom prisjetio i napomenuo da je imao, nedavno, jako uspješne koncerte u Srbiji, i kazao da se, pogotovo od doba pandemije, i ne daje u neke velike planove kada su u pitanju turneje.

“Svijet je u posljednje vrijeme jako ubrzan, i baš zbog toga se trudim da usporim kada je život posrijedi. U posljednje vrijeme se više družim, provodim dosta vremena u prirodi. Radim na novom albumu, ali se ne opterećujem rokovima”, poručio je on.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content