EXPO u Japanu prilika da se Crna Gora bolje predstavi investitorima

Piše: Objavljeno: 20/04/2023
featured image

Foto: gov.me

Učešće Crne Gore na EXPO-u u Osaki biće dobra prilika za prezentaciju investicionih i turističkih potencijala japanskim investitorima i građanima, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji je primio u oproštajnu posjetu ambasadora Japana Takahiko Katsumatu. 

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je zahvalio ambasadoru na doprinosu jačanju saradnje Crne Gore i Japana, te izrazio uvjerenje da će se dobri bilateralni odnosi ojačati intenzivnijom saradnjom u oblasti privrede i turizma.

“U tom smislu učešće Crne Gore na EXPO-u u Osaki biće dobra prilika za prezentaciju investicionih i turističkih potencijala japanskim investitorima i građanima”, kazao je Abazović.

Ambasador Katsumata je izrazio zahvalnost na prijemu i istakao da Japan ima snažno poštovanje prema Crnoj Gori.

On je naglasio da Japan podržava proces evropske integracije Crne Gore i njeno snažnije ekonomsko povezivanje sa ostalim zemljama Zapadnog Balkana.

Katsumata je izrazio uvjerenje da će učešće Crne Gore na EXPO-u Osaki dati snažan podsticaj promociji investicionih i turističkih potencijala Crne Gore na japanskom tržištu.

“Sagovornici su razmijenili mišljenje o potrebi jačanja bilateralne saradnje i saglasili se da je potrebno otvoriti ambasadu Crne Gore u Japanu”, saopšteno je iz Vlade. 

Kako navode premijer je ambasadoru poželio uspjeh na novom mandatu – ambasadora Japana u Turskoj.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content