Euforična atmosfera u Budvi: Narednih tri dana, Buljarica u znaku Sea Dance Festivala

Piše: Objavljeno: 27/08/2022
featured image

Foto: Mediabiro

Da Budva ambiciozno stremi ka poziciji dominantne festivalske destinacije, kako u regionu, tako i šire, najbolje je dokazala sinoćnim otvaranjem osmog izdanja Sea Dance Festivala, koje je ispratila mnogobrojna publika na plaži Buljarica.

Nastupi Konstrakte, klape Who See, di-džejice Anfise Letyago, Marka Nastića i mnogih drugih, učinili su binu ,,Visa Dance Paradise powered by Turistička organizacija Budve” epicentrom dobrog provoda.

Uspješnom saradnjom Opštine i Turističke organizacije Budva (TO Budva), koji su zajedničkim naporima obezbijedili dodatna finansijska sredstva, omogućena je realizacija jednog od najpriznatijeg muzičkog festivala Evrope, piše Mediabiro.

Osim popularnih izvođača i ljubitelja elektronskog zvuka, događaj su svojim prisustvom uveličali i premijer Dritan Abazović, predsjednik Opštine Budva Milo Božović, kao i osnivač Exit festivala Dušan Kovačević.

Premijer nije krio zadovoljstvo što prema njegovim riječima, prijestonica turizma, ponovo odiše dobrim vibracijama.

,,Meni je večeras veliko zadovoljstvo da sa gradonačelnikom Božovićem i svojim prijateljem, organizatorom tradicionalnog događaja za Crnu Goru, posjetim događaj. Mislim da je Sea Dance mnogo više od muzičkog festivala. Nama je čast da ga na simboličan način podržimo. Vjerujemo da će svi posjetioci Budve i drugih gradova u Crnoj Gori, uživati tri dana u vrhunskoj muzici i dobrom provodu,” poručio je Abazović.

Sa njim je bio saglasan i predsjednik Opštine, koji je naglasio da upravo iz Budve ovakve poruke žele da pošalju.

,,Ovo je nešto što nama znači. Znači nam podrška premijera i njegov pristup svim festivalima i organizacijama koje radimo ovdje. Dušanu da se zahvalim kao organizatoru. Zadovoljni smo. Izgleda odlično,” objasnio je Božović.

Osnivač Exit festivala, a ujedno i organizator Sea dance-a, Dušan Kovačević, ispričao je da prema njihovim procjenama, očekuju između 10 i 15 000 ljudi po večeri, dok za sve tri noći predviđaju oko 50.000 posjetilaca.

Predstavnika TO Budva Ognjen Mušikić, istakao je da je lokalni turistički servis, kao i prethodnih godina, prepoznao višestruki značaj manifestacije za našu zajednicu. 

,,Uvidjeli smo da je on dobar pokazatelj kako raznovrsnom ponudom možemo da privučemo inostrane turiste i da zadovoljimo potrebe domaće publike. Pored toga što je festival od velikog značaja za turizam našeg grada, on je ujedno i veliki značaj za crnogorsku scenu koja je bila na niskim nogama, prije nego što je festival došao. Ovim putem, pokazali smo da treba da se ulaže i forsiraju lokalne snage, koje i te kako imaju šta da ponude,” kazao je Mušikić.

Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta, izjavila je da sa bendom imala priliku da dan provede u Budvi.

,,Ovo je naš prvi nastup u Crnoj Gori kao Konstrakta i Zemlja gruva. Super je. Nadam se da će festival da bude dobar kao što je bio do sada. Bili smo na Sea dance-u 2016. Ovo što smo do sada vidjeli funkcioniše vrlo dobro,” ispričala je Đurićeva, zajedno sa kolegom Milovanom Boškovićem.

Član domaćeg sastava Who See, Dejan Dedović, osim što je prethodnih godina nastupao na festivalu, nije štedio riječi pohvale za organizatore.

,,Uvijek je to našem srcu drago, iz razloga što se dešava na našem terenu. Što emancipujemo publiku sa dobrom binskom opremom, monitoringom, vrhunskim inženjeringom zvuka, i na kraju, lijepim mjestom za festival.”

Podsjećamo, Sea Dance Festival održaće se do 28. avgusta u tirkiznoj uvali plaže Buljarica. Druga noć festivala, 27. avgust, rezervisana je za nastupe australijske senzacije Shouse, Mind Againsta, Humana Riasa, Senide, Mimi Mercedes i mnogih drugih.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content