EPCG neće povećavati cijenu struje na dio koji se odnosi na nju, CEDIS hoće

Piše: Objavljeno: 07/12/2023
featured image

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) neće povećavati cijenu električne energije na dio koji se odnosi na nju, saopštio je predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.

“Građani moraju da znaju da račun za električnu energiju ima više stavki odnosno komponenti koje utiču na račun. Jedna od tih komponenti su troškovi CEDIS-a (Crnogorski elektrodistributivni sistem), CGES-a (Crnogorski elektroprenosni sistem), COTE-a (Crnogorski operator tržista električne energije), to je plaćanje povlašćenim proizvođačima. Mi ćemo uraditi maksimalno što je moguće da povećanje koje je neminovno od strane CEDIS-a učinimo što bezbolnijim i da građani to što manje osjete”, kazao je Đukanović.

On je rekao da su za sjutra zakazali razgovor u Ministarstvu energetike i rudarstva sa minstrom Sašom Mujovićem.

“Postoji nepodijeljeno mišljenje da nađemo dobar model. Taj model otprilike već imamo ali mislim da još nije vrijeme dok ga potpuno ne usaglasimo. da najveći broj potrošača iz kategorije domaćinstva ne osjeti to povećanje”, rekao je Đukanović.

Na pitanje, koliko će račun za struju biti uvećan kada se EPCG odrekne svog dijela, Đukanović je kazao da je to 5,63 odsto a da sada traže model da i to uvećanje ne osjeti najveći broj potrošača.

On je rekao da će odluka biti donijeta u sljedećih desetak dana.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content