EPCG donirala 36,3 hiljade eura Klinici za ginekologiju

Piše: Objavljeno: 16/05/2022
featured image

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) donirala je Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) 36,3 hiljade eura za nabavku ultrazvučnog aparata za potrebe Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Iz KCCG-a saopšteno je da su ugovor o donaciji potpisali direktorica te zdravstvene ustanove Ljiljana Radulović i izvršni direktor EPCG-a Nikola Rovčanin.

Rovčanin je kazao da je zadovoljan činjenicom da je EPCG, zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima u mogućnosti da pomaže razvoj i osavremenjivanje kapaciteta najvažnijih institucija u Crnoj Gori, a da posebno mjesto u tom pogledu zauzima KCCG.

“Naše strateško opredjeljenje podrazumijeva društveno odgovorno poslovanje, a siguran sam da nema bolje potvrde odlučnosti da se djeluje na taj način od ovakvih aranžmana”, rekao je Rovčanin.

On je istakao da je donacija Klinici za ginekologiju i akušerstvo pokazatelj jasno razvijene svijesti da nema zdravog napretka nijedne kompanije, pa ni EPCG, ukoliko se ne radi na poboljšanju stanja u drugim segmentima društva.

“Ozbiljnost rada u KCCG nas ohrabruje da nastavimo saradnju, jer smo tako sigurni da sredstva idu u prave ruke te da će biti od koristi svim građanima Crne Gore“, naglasio je Rovčanin.

Radulović je kazala da je KCCG zahvalan Elektroprivredi zbog izuzetnog sluha za potrebe pacijenata najveće zdravstvene ustanove u našoj zemlji.

Ona je istakla da će ultrazvučni aparat, koji će biti treći na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, unaprijediti i ubrzati pružanje zdravstvenih usluga u KCCG.

“Ovo je posebno važno jer u kontinuitetu iz naših sredstava, ali i zahvaljujući donacijama, moramo da obnavljamo opremu koja je u najvećem broju slučajeva, nažalost, davno zastarjela”, navela je Radulović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content