EKO – FOND: Održan Forum civilnog društva Zapadnog Balkana

Piše: Objavljeno: 16/10/2023
featured image

Foto: CG news

Delegacija Crne Gore koju su činili izvršni direktor Eko-fonda Draško Boljević, saradnik u Eko-fondu Ranko Lazović i direktorica Centra za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju Univerziteta Donja Gorica g-đa Ivana Vojinović učestvovala je na Forumu civilnog društva Zapadnog Balkana koji je održan u Tirani.

Forum civilnog društva Zapadnog Balkana je platforma koja okuplja think-tank i političke organizacije civilnog društva iz regiona, piše CG news.

Boljević je bio jedan od govornika na panelu „Ozelenjavanje Zapadnog Balkana“ – ujedinjavanje za održivu infrastrukturu, zaštitu biodiverziteta i efikasno upravljanje.

“Cijeneći značaj i povod koji je danas na jednom mjestu sabrao brojne stručnjake, kreatore politika i zainteresovane strane kako bi razgovarali o holističkim strategijama koje imaju za cilj njegovanje održive i ekološki odgovornije politike prema životnoj sredini, a u krajnjem i prema samoj budućnosti Zapadnog Balkana više je nego dobra pretpostavka za vremena koja predstoje u pogledu zajedničke saradnje” saopštio je Boljević.

Panelisti su bili u prilici da se upoznaju sa aktivnostima koje Eko-fond sprovodi u oblastima zaštite životne sredine i klimatskih promjena, energetske efikasnosti i razvoja obnovljivih izvora energije, a koje treba da doprinesu ispunjavanju završnih mjerila u procesu pristupanja Evropskoj uniji i zatvaranju Poglavlja 27. kao i ispunjavanju ciljeva Pariskog sporazuma, te UN agende održivog razvoja 2030.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)