Đurović: Vlada će pomoći dalji razvoj Herceg Novog

Piše: Objavljeno: 18/03/2023
featured image

Foto; Mediabiro, arhiva

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović posjetio je juče Herceg Novi i sa predsjednikom opštine Stevanom Katićem razgovarao na temu predstojeće ljetnje sezone i planovima za valorizaciju brojnih turističkih lokaliteta u tom gradu. Poručio je da će Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu pomoći dalji razvoj te opštine.

– Imali smo sjajnu turističku sezonu, ovu očekujemo da će biti još bolja. Herceg Novi ide uzlazno. Vjerujem da je za nama jedan od najposjećenijih Praznika mimoze, sa sadržajnim programom i siguran sam da će lokalna samouprava i turistička organizacija nastaviti ovako da promovišu svoj grad – poručio je Đurović.

On je kazao da je Vlada spremna da, u granicama svojih mogućnosti, pomogne lokalnoj samoupravi u svim izazovima sa kojima se suočava, piše Pobjeda.

– Problemi koji tište Herceg Novi kao što je Institut Simo Milošević, kao što je bolnica Meljine, kao što su gužve tokom ljeta, problemi su koji muče i svakog građanina Crne Gore i cijelu Vladu. Pokušavamo, dosta je kompleksna situacija pravno- formalna, pokušavamo da se izborimo i da riješimo neke od tih problema. Nadamo se da ćemo u saradnji sa lokalnom samoupravom uspjeti u tome – naveo je Đurović.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma kandidovalo je dva važna projekta iz Herceg Novog- Citadelu i put za Sportsko selo za kapitalni budžet za 2024. godinu.

– Što se tiče ekonomije spremni smo da podržimo sve projekte koji dolaze iz ove opštine u vidu novih pogona, proizvodnje, privrednika koji žele da napreduju u svom biznisu i ja ih pozivam da iskoriste tu mogućnost i apliciraju na naše programe podrške, jer nije nam cilj da se vrte iste kompanije, želimo da napravimo disperziju i da kompanije i privreda iz Herceg Novog takođe osjete benefite vladinih programa – kazao je Đurović.

Predsjednik opštine Stevan Katić poručio je da lokalna samouprava radi na tome da se poboljšaju granični prelazi Sitnica i Kobila ka Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, dok se projektuje i lokalna obilaznica koja bi rasteretila saobraćaj u gradu. On je optimista pred predstojeću ljetnju sezonu.

– Početkom ove godine i realizacijom Praznika mimoze ovdje u Herceg Novom imali smo sigurno u februaru i jedan rekordan broj turista, što je prevazišlo naša očekivanja. A ako se po jutru dan poznaje, i po informacijama koje smo podijelili, sigurno će ova naredna turistička sezona biti rekordna po svim najavama koje imamo do sada kada je u pitanju i Herceg Novi i Crna Gora – rekao je Katić.

U sklopu posjete Herceg Novom ministar Đurović obišao je Sportski centar Igalo sa hotelom Play, Žvinje – Sportsko selo i Gondolu Ilinica kao i hotel Lazure Marina & Spa.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content