Đurović: Telekomunikacioni operateri se pridružuju akciji “Stop inflaciji”

Piše: Objavljeno: 18/04/2023
featured image

Foto: rtcg.me

Ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, saopštio je da će se telekomunikacioni operateri sa različitim ponudama priključiti akciji “Stop inflaciji”.

On je u emisiji “Link” kazao i da Građanski pokret URA, uoči parlamentarnih izbora, ne bježi ni od jedne opcije, kao ni od koalicije centra, koja, po njegovom mišljenju, ima potencijal da ostvari dobar rezultat.

Ministar je istakao da su izuzetno zadovoljni akcijom “Stop inflaciji” i time što je inflacija nakon sedam mjeseci dobila negativan karakter. Najveći pad cijena, kako je rekao, osjetio se u kategorijama koje su obuhvaćene akcijom.

“Građani jasno primjećuju razlike, kretanja su i na lokalnom nivou takva, a saradnja Vlade Crne Gore i privrede dala još jedan podsticaj akciji i došli smo do toga da se proširila i na ostale proizvode”, rekao je Đurović u “Linku”. 

Pola potrošačke korpe, dodao je, čini antiinflaciona korpa.

Prema podacima trgovačkih lanaca, u prodavnicama ima dovoljno zaliha.

“Naši rafovi su uvijek bili puni, imamo žilave preduzetnike, koji su sposobni da se u svakoj situaciji snađu. Nemam informaciju da robe nedostaje, a građani sada mogu za određenu sumu novca da kupe više”, istakao je Đurović. 

Dodao je da je skoro svaka ozbiljna kompanija jdio akcije, te da su se same javljale MEK-u.

“Glavni benefit je što se probudila društvena odgovornost kod naših privrednika i što sami iniciraju cijene, odriču se marže…”

Veliko interesovanje turista za Crnu Goru

Ministar očekuje veći priliv gostiju tokom prvomajskih praznika. Na pitanje da li smo spremi i kakva je avio-povezanost, Đurović kaže:

“Avio-povezanost nije toliko loša koliko je stanje u našim aerodromima. Mislim da ćemo biti dobro povezani, može i bolje, i činjenica je da je veliko interesovanje za Crnu Goru i u Poljskoj, Francuskoj, drugim zemljama…”

Tokom vikenda je bio u delegaciji Vlade koja je posjetila Kosovo. Uvjeren je da će i turisti i iz te države doći u Crnu Goru.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content