Đurović: Pripremiti crnogorske kompanija za poslovanje po evropskim standardima

Piše: Objavljeno: 27/04/2023
featured image

Foto: MERT/arhiva

Crna Gora je zemlja koja radi na obezbjeđivanju povoljnog i stimulativnog biznis ambijenta i otvoreni smo za saradnju sa kompanijama koje žele zelene i održive investicije, poručio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović na pres konferenciji povodom otvaranja Western Balkans ESG samita koji se održava u Porto Montenegru u Tivtu.

Đurović je kazao da je podrška Vlade ovakvim projektima važna i zbog želje države da naša zemlja bude cjelogodišnja turistička destinacija, te da je, ukoliko Crna Gora želi biti dio Evropske Unije, pitanje uvođenja i primjene ESG standarda – imperativ.

“U tom kontekstu naš zadatak je priprema crnogorskih kompanija za poslovanje po evropskim standardima, i razvoj svijesti o tome da ekološki, društveni i standardi korporativnog upravljanja predstavljaju neminovnost na putu približavanja Crne Gore evropskom tržištu”, kazao je Đurović.

Istakao je i da je Vlada Crne Gorevrijedno radila nakreiranju i usklađivanju politika sa ključnim dokumentima Evropske Unije u oblasti održivog i zelenog rasta, piše Pobjeda.

“Prva smo zemlja regiona koja je definisala novi model ekonomskog rasta koji podrazumijeva prelazak sa linearnog na cirkularni model poslovanja, kroz kreiranje Strategije cirkularne tranzicije do 2030. godine. Vjerujem da smo timepokazali strateško opredeljenje u ovoj oblasti”, rekao je Đurović.

Western Balkans ESG samit će uključiti prezentacije, panel diskusije, predstavljanje inovacijskih praksi. Svečano će ga otvoriti predsjednik države Jakov Milatović a sjutra zatvoriti premijer Dritan Abazović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content