Đurović: Nadam se da će Davidović kupiti Željezaru

Piše: Objavljeno: 02/08/2022
featured image

Foto: rtcg.me

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović rekao je kako se nada da će biznismen Miodrag Daka Davidović kupiti nikšićku Željezaru, navodeći da država ipak ne može da ulazi u tuđi džep, piše rtcg.me.

Govoreći o tome hoće li do sjutra biti riješeni problemi željezaraca, te da li će kompaniju preuzeti Vlada i Miodrag Daka Davidović, Đurović je emisiji “Ljeto uz radio” na Radiju Crne Gore rekao da je riječ o privatnoj kompaniji.

“Nažalost, mi smo nekako navikli da sa švedskog stola kapitalizma uzimamo samo ono što je dobro, a ono što je loše ne želimo da prigrlimo. Nadam se da će Davidović ući u investiciju kupovine Željezare. Ali, to su moja nadanja, a njegovi su novci”, rekao je Đurović.

On je podsjetio kako je Davidović je juče realizovao prodaju Neksana kompaniji koja planira izvoz od oko 100 miliona eura, te zaposlenje 300 radnika.

“Davidović je negdje blizu odluke da sredstva reinvestira u kupovinu Željezare, ali nije naše da ulazimo u tuđi džep, posebno privatnika. Ostaje nada da će se ta investicija realizovati. On ima dobru volju, želju, odradiće još neke sastanke i nadamo se da će do te realizacije doći”, istakao je Đurović.

Ministar je ukazao na probleme sa željezarama svugdje u svijetu, ističući kako ima informaciju da je željazara u Smederevu ugasila jednu peć.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content