Đurović: Ljetnja sezona na 90 posto rekordne 2019. godine

Piše: Objavljeno: 07/09/2022
featured image

Foto: MERT/Facebook

Ljetnja turistička sezona je veoma uspješna, znatno bolja od prethodne godine, a na nivou od 90 odsto u odnosu na rekordnu 2019. godinu, poručio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

On je to kazao na današnjoj sjednici Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore u Kolašinu, gdje se raspravljalo o tekućoj turističkoj sezoni.

Kako je saopteno iz MERT-a, ministar je podsjetio da je Vlada Crne Gore ove godine opredijelila značajna sredstva za podršku manifestacijama na sjeveru.

“Ja sam zaista ponosan na turističku sezonu na sjeveru. U svakom gradu smo imali dešavanja, manifestacije i nikad bolju posjećenost. Žabljak i Kolašin su nosioci turizma na sjeveru i konačno je sjever dobio izgled kakav zaslužuje. Naravno, ulaganje u turizam u ovom dijelu države se mora nastaviti, jer su očekivanja zaista opravdana”, zaključio je Đurović.

Prisutni su se usaglasili da sa pripremom naredne sezone treba krenuti već od kraja tekuće. Takođe, sugestije privrednika su se odnosile na donošenje Strateškog marketing plana Crne Gore, privlačenje turista veće potrošačke moći, osmišljavanje podsticajnih mjera koje će privući goste van glavne turističke sezone, ali i na rješavanje problema sive ekonomije.

Ministar Đurović je istakao da su sve sugestije privrede na mjestu i da bi implementiranje 50 odsto predloga do sledeće turističke sezone bio veliki uspjeh.

“Želio bih da čestitam privrednicima ne jednoj veoma kvalitetnoj analizi i predlozima koji su potpuno u skladu sa vizijom da Crna Gora postane cjelogodišnja destinacija”, zaključio je Đurović.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content