Duo Classico obradovao publiku na Crnom jezeru poznatim filmskim muzičkim temama

Piše: Objavljeno: 07/08/2022
featured image

Foto: Mediabiro

Duo Classico, koji čine violinistkinja Dina Kukalj i harmonikaš Safet Drljan, nastupili su sinoć pred velikim brojem posjetilaca na Crnom jezeru, u sklopu glavnog programa Wild Beauty Art festivala. Ovo je drugi put da su nastupili na festivalu na Durmitoru, ali sa potpuno drugačijim repertoarom nego prije dvije godine, kada su se predstavili klasičnim koncertom.

Dina i Safet su uplovili u novi projekat, izvođenje filmske muzike koja je prepoznata i popularna širom svijeta, pa su prisutni sa oduševljenjem prihvatili melodije slavnih naslovnih numera iz Petparačkih priča, Igre prijestola, Mirisa žene, Titanika…

Ipak, vrhunac večeri je bio kada su pozvani na bis i kada su krenuli prvi taktovi iznova planetarno popularne numere Bella Ciao.

,, Divno nam je zaista ovdje na Žabljaku, drugi put se već predstavljamo na WBA festivalu. Kada ovakvu prirodu pozlatite umjetnošću, onda se čini da ste zaista privilegovani što stvarate pod ovim nebom. Mi smo se večeras predstavili sa novim projektom a to je veče filmske muzike. Dosta je neobično i zahtjevno sa dva instrumenta zamijeniti sve one orkestarske partiture koje su inače predviđene u takvim djelima i čini mi se, bar po reakcijama publike, da smo uspjeli u našoj misiji. Trudili smo se da to negdje budu čuvena ostvarenje filmske umjetnosti, ali isto tako i čuvena djela iz ugla kompozitora. Ovim putem bih zahvalila organizatorima što su nas opet pozvali i jedva čekam da se opet družimo “, izjavila je Dina Kukolj nakon nastupa.

Njen kolega Safet Drljan, sa kojim sarađuje već čitavu deceniju takođe je zadovoljan reakcijom publike:

,, Duo Clasicco je u svoj repertoar uvrstio neke teme iz poznatih filmskih žanrova, koje praktično sve generacije znaju a gdje su te filmske teme, a pogotovo muzika dali jednu nit i utkali se u pojedinca. Konekcija sa publikom je bila jako dobra, i drago mi je što na publiku uvijek ostavimo lijep utisak i iznesemo naš repertoar na jedan lijepo način. Ovakve manifestacije su bitne i za razvoj sjevera, a i za razvoj samog turizma. Bitno je da turista nosi jedan lijep utisak iz naše zemlje”, kazao je Drljan.

WBA festival vas poziva da prisustvujete pravoj senzaciji, Brodvej na Durmitoru, predstavi Balkan Bordello, koja je rađena u koprodukciji čuvenog teatra La MaMa sa Brodveja, Ateljea 212 iz Beograda, Ćendra produkcije iz Prištine i fondacije My Balkans iz Njujorka, u subotu, 13.avgusta na Crnom jezeru. To će ujedno biti i ulazak u posljednju fazu programa festivala.

Nakon Brodveja slijedi i svečano zatvaranje koncertom proslavljenog crnogorskog gitariste Miloša Karadaglića, u ponedjeljak, 15.avgusta na Crnom jezeru, u 19 sati.

Pokrovitelj Wild Beauty Art festivala je Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, Generalni sponzor ONE Crna Gora, dok su partneri Opština Žabljak, TO Žabljak, restoran Crno jezero i Nacionalni parkovi Crne Gore.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content