Dug Fonda za zdravstveno osiguranje 45 miliona eura

Piše: Objavljeno: 10/10/2021
featured image

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO) Dragoslav Šćekić kazao je da su, u ovom trenutku, dugovanja sa prispjelim obavezama Fonda oko 45 miliona eura.

Činjenica da je 75 odsto tih sredstava dug jednom privrednom subjektu, kako je kazao, pokazuje koliko je u prethodnom periodu FZO vođen podređen pojedinačnom, a ne opštem interesu.

Budžet za zdravstvo je 11 miliona manji nego što je projektovano.

“Svakako da su ta sredstva nama kao zdravstvu jako potrebna, ali vjerujem da će kroz budžetsku rezervu Ministarstvo finansija nadomjestiti ta potrebna sredstva do kraja godine. Svaka država koja ozbiljno funkcioniše ne smije dovoditi u pitanje stanje zdravstvenog sistema i mislim da će ova vlast i Vlada u tom pravcu razmišljati i obezbijediti sva potrebna sredstva kako bismo kvalitetno funkcionisali”, kazao je Šćekić za Radio Crne Gore.

Smatra da je funkcionisanje zdravstvenog sistema dobro.

“Ali dug od 40 miliona koji smo zatekli je svakako opterećenje i nešto što koči da obezbijedimo sve što nam je potrebno”, kazao je direktor FZO, kako je prenio portal rtcg.me.

Zato su tražili dodatnih 10 miliona.

“Sredstva su potrebna. Očekujemo da će Ministarstvo finansija sve to nadomjestiti, ali moram reći da i u ovom momentu dugovanja sa prispjelim obavezama Fonda su oko 45 miliona. Mogu reći da se 75 odsto tih sredstava odnosi na jedan privredni subjekt, to pokazuje koliko je u prethodnom periodu FZO pogrešno vođen i koliko je čitav zdravstveni sistem podređen pojedinačnim interesima, a ne opštem interesu”, kazao je on.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content