Domaći krompir za domaći čips

Piše: Objavljeno: 16/04/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Otkupna cijena ranog krompira za proizvodnju čipsa biće od 30 do 35 centi u zavisnosti od vremena isporuke, saopštavaju u fabrici “Monte čips” u Tuzima.

Kooperantski ugovor sklopljen je sa stotinak poljoprivrednih proizvođača iz Tuzi, Zete i Gusinja i očekuje se proivodnja od tri do četiri hiljade tona domaćeg krompira, kaže suvlasnik fabrike Edo Mušović.

“Zbog usitnjenih parcela i drugih poteškoća, pokušali smo da ponudimo višu cijenu i tako pomognemo domaćim proizvođačima”, kaže Mušović i naglašava da je otkupna cijena krompira za proizvodnju čipsa u zemljama regiona 27 centi.

Pored besplatnog prevoza, krompir nije potrebno pakovati osim u džambo vrećama po hiljadu kilograma, dodaje sagovornik Radija Crne Gore. Ističe da je poljoprivrednim proizvođačima podijeljeno i sjeme za krompir koje će biti naplaćeno tako što će “prebiti” dug prilikom isporuke ovogodišnjeg roda, piše rtcg.me.

Predstavnica Opštine Tuzi, Ismeta Đokaj, saopštila nam je da će ta lokalna samouprava i ove godine pomagati poljoprivrednu proizvodnju. Iznos subvencije po hektaru obrađene zemlje biće uskoro i određen, rekla je Đokaj.

U fabrici čipsa u Tuzima pozivaju poljoprivrednike iz ostalih krajeva Crne Gore i čelnike opština na saradnju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content