Dokić: Ukoliko cijene ponovo počnu da rastu postoji mogućnost poskupljenja karata

Piše: Objavljeno: 26/12/2022
featured image

Foto: gradski.me

U ponedjeljak će biti objavljen javni poziv kada će autobuski prevoznici moći da se prijave za Vladinu pomoć od po 500 eura po autobusu. Prevoznici su se sa prethodnom Vladom, na čijem je čelu bio Zdravko Krivokapić, dogovorili da im se isplati šest rata po 500 eura, ali su do sada dobili svega dvije.

“Kada je promijenjena Vlada sastali smo se sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem i on nam je obezbijedio sredstava za četiri rate. Medjutim, Ministarstvo fiansija dijeli pomoć po zahtjevu Ministarstva kapitalnih investicija koje je do sada apliciralo za jednu ratu a preostale tri očekujemo poslije nove godine”, objašnjava Davor Dokić, iz Klaster prevoznika Crne Gore za Gradsku RTV.

Autobuske prevoznike, dodaje, raduje pad cijene goriva na medjunarodnom tržištu. Očekuju da će uz najavljene Vladine subvencije moći da spremno udju u narednu ljetnju turističku sezonu, prenosi gradski.me.

“Ako bi se cijene zadržale na ovom nivou mi ne bi mijenjali cijene karata. Ako u narednom periodu dodje do naglog skoka cijena vidjećemo, moramo se prilagođavati tržištu”, kazao je Dokić.

Statistika pokazuje da u Crnoj Gori postoji nešto više od 130 preduzeća koja se bave prevozom putnika, sa oko 1000 autobusa.

“Veći dio prevozničkih preduzeća uspjeli smo da sačuvamo. Već smo potrošili rezerve, treba nam pomoć da preživimo pa da se nadamo da će 2023. godina biti dobra turistička godina”, zaključuje Dokić.

Prevoznici su tokom ove godine već nekoliko puta organizovali proteste ulicama Podgorice, a da li će nešto slično ponovo organizovati zavisi od poteza Vlade.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content