Dobrovoljnim davaocima krvi besplatne ulaznice za nacionalne parkove

Piše: Objavljeno: 29/02/2024
featured image

Svi dobrovoljni davaoci, koji krv budu donirali u narednom periodu, imaće mogućnost izbora besplatne ulaznice za jedan od pet nacionalnih parkova, poručili su danas direktori Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore dr Tamara Šćepanović i Javnog preduzeća za nacionalne parkove Vladimir Martinović.

Zavod za transfuziju krvi i Nacionalni parkovi Crne Gore tradicionalni su partneri već godinama, a sve sa ciljem podrške dobrovoljnom davalaštvu krvi. Zahvalni smo JPNPCG koje je opredijelilo 2.500 ulaznica za naše davaoce”, kazala je dr Šćepanović.

Direktor JPNPCG Vladimir Marinović istakao je da zdravlje i zdrava životna sredina ne mogu jedno bez drugoga, kao i da podaci na globalnom nivou pokazuju da je boravak i rekreacija u prirodi sve poželjniji oblik odmora.

“Kao društveno odgovorna institucija – Nacionalni parkovi Crne Gore, sa posebnim zadovoljstvom podržavaju dobrovoljno davalaštvo krvi, koje smatramo veoma značajnim dijelom zdravstvenog sistema Crne Gore. Besplatne ulaznice koje smo danas uručili samo su mali doprinos i podrška usmjerena ka davaocima, čija humanost zaslužuje posebnu pažnju ukupne društvene zajednice”, dodao je on.

JPNPCG će pored besplatnih ulaznica za pet parkova u narednom periodu organizovati i akciju dobrovoljnog davanja krvi za zaposlene u preduzeću.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content