Do Nove godine 12 do 15 većih gradskih autobusa na podgoričkim ulicama

Piše: Objavljeno: 10/04/2024
featured image

Foto: PG biro/arhiva

Novi autobusi uskoro bi mogli proći podgoričkim ulicama. Glavni grad za sada raspolaže sa njih 45, kao i sa nekoliko kombija. Međutim, do kraja godine, očekuje se da ta brojka poraste.

“Napravili smo negdje neke elaborate gdje sad podrazumijevamo da bi negdje u prvom tonusu trebalo da bude negdje nekih 12 malo većih do 15 autobusa. Ja se nadam da će do Nove godine, ‘ajde da kažem da ćemo biti mogućnosti da nabavimo ta nova prevozna sredstva”, kazao je Ninoslav Kaluđerović iz Sekretarijata za saobraćaj Glavnog grada.

Kaluđerović je u “Bojama jutra” Televizije Vijesti, istakao i da prikupljaju podatke, pomoću kojih će, na osnovu više parametara raditi na regulaciji gradskog saobraćaja. Iako je broj linija koji saobraća Podgoricom evidentno uvećan, pojedina stajališta i dalje su nebezbjedna i neadekvatno uređena, piše rtcg.me.

Govoreći o biciklističkim stazama koje su uklonjene, direktor Gradskog preduzeća “Putevi” Radoš Zečević je najavio postavljanje novih na drugim lokacijama, čime će, dodaje, u Glavnom gradu biti više staza nego što ih je bilo na početku njihovog mandata.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content