Do 1. maja plaže djelimično spremne, cijene više 20 do 30%

Piše: Objavljeno: 15/04/2024
featured image

Plaže na crnogorskom primorju do 1. maja biće djelimično spremne, kazao je predstavnik Udruženja zakupaca plaža Petar Delić. Očekuje da u punom kapacitetu budu krajem maja ili početkom juna. Do kašnjenja je, kaže Delić, došlo zbog nejasnoća da li će biti novih tendera za zakupce ili ne. Za ovu sezonu kako je naveo, zakupci su bili prinuđeni da uvećaju cijene za 20 do 30%

Do 1. maja plaže ne mogu biti u punom kapacitetu. Mogu biti djelimično spremne. Neke kolege i ja smo krenuli početkom ovog mjeseca da se spremamo. Bilo je neizvjesno hoće ili neće biti tendera i nijesmo imali kontakt sa radnom snagom. Da se jedno kupalište stavi u funkciju 100% treba 90 do 100 dana ili 70 do 100 dana zavisi od površine plaže. Najteže je to što nema radne snage. Djelimično će biti spremne a očekujem da ćemo krajem maja ili početkom juna biti u punom kapacitetu”, kazao je Delić u emsiji Link na Radiju Crne Gore.

Ako se promijene uslovi tendera za zakupce plaža kako je najavljeno, Delić smatra da onda treba vrednovati ono što su dosadašnji zakupci uložili.

“Mi smo tu 25 godina i uložili smo u infrastrukturu, objekte, mobilijar itd. Mi smo to radili 25 godina. Mislim da treba da imamo procjenu investicije od strane nadležnog organa. Sjutra može da se raspiše tender a da mi budemo ispoštovani da budemo nadoknađeni”, kazao je Delić uz napomenu da je to njegovo lično razmišljanje.

On je naveo da zakupci nijesu imali uvid u cjenovnik za sljedeću godinu. Očekuje da se nakon sezone nađe rješenje koje će biti prihvatljivo i zakupcima i državi i Morskom dobru.

“Mi smo već prinuđeni da uvećavamo cijene zbog nedostatka radne snage, zbog investicija, materijala, čije su cijene uvećane 20% do 30%, da svoje cijene povećamo za toliko. Ako budemo imali namete i sa druge strane moraćemo dodatno da uvećamo cijene. Plašim se da ne dođemo u situaciju da na Velikoj plaži ne možemo da imamo posjetu kao do sada”, kazao je Delić u Linku.

On smatra da cijene zakupa plaža mogu da se koriguju minimalno.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content