Direktorici škole “Maršal Tito” određeno zadržavanje; Skupština Opštine Ulcinj traži od Vojinovića da se Čoba razriješi

Piše: Objavljeno: 13/09/2023
featured image

Foto: Ulcinj/Wikipedia

Direktorici Osnovne škole „Maršal Tito“ u Ulcinju Medini Čoba danas je određeno zadržavanje do 72 sata. To je za Primorski portal potvrđeno u Osnovnom državnom tužilaštvu Ulcinj. Čoba je uhapšena sinoć zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo prevara koje je navodno počinila u privatnoj turističkoj agenciji, a u pitanju su malverzacije sa avio kartama u vrijednosti od oko 20 hiljada evra. Žrtve prevare uglavnom su bile Ulcinjani koji žive i rade u Americi.

U ime Skupštine Opštine Ulcinj, prvi čovjek zakonodavne vlasti u najjužnijem crnogorskom primorskom gradu Ardijan Mavrić zatražio je od ministra prosvjete Miomira Vojinovića da preduzme sve neophodne mjere kako bi direktorica OŠ „Maršal Tito“ Medina Čoba bila privremeno suspendovana, a potom i razrješena sa te funkcije.

U pismu adresiranom ministru prosvjete Mavrić navodi da se obraća sa „izuzetnom ozbiljnošću povodom nedavnih događaja koji uveliko utiču na ugled i rad jedne od naših osnovnih škola“.

“Upoznati smo s činjenicom da je dana 12. Septembra 2023. godine u 23:00 časa direktorka Javne Ustanove Osnovne Škole „Maršal Tito“ u Ulcinju, gđa. Medina Čoba, uhapšena pod sumnjom da je učinila krivično djelo prevara prema članu 244 KZCG, koje je čini nedostojnom da u punom kapacitetu obavlja funkciju direktora obrazovne i vaspitne ustanove. Bez obzira na to što se trenutno radi o sumnji i pritvoru, smatramo da njeno zadržavanje na poziciji direktorke škole u ovom trenutku nije odgovarajuće, kako zbog moralnih razloga, tako i zbog očuvanja ugleda i povjerenja roditelja, učenika i šire zajednice prema instituciji kojom rukovodi. S obzirom na to da se sumnja da je djelo učinjeno na teritoriji Opštine Ulcinj, uzimajući u obzir krivičnu odgovornost koju vode nadležni organi i obaveze iz člana 180. Zakona o lokalnoj samoupravi, zahtijevamo da se pokrene postupak suspenzije i razrješenja funkcije direktorice JU Osnovne Škole „Maršal Tito“. Smatramo da je imenovana kao predstavnik Ministarstva prosvjete prekršila etički kodeks koji bi svi izabrani funkcioneri trebali poštovati, naročito lica koja su odgovorna za obrazovanje i vaspitanje mladih”, naveo je Mavrić.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content