Dio američkih medija počeo blokiranje pristupa ChatGPT-u

Piše: Objavljeno: 30/08/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

“Disney”, “The New York Times”, CNN dio su desetak velikih američkih medija koji su blokirali pristup ChatGPT-u i pokrenuli hladni rat protiv vještačke inteligencije.

Redakcije nekoliko američkih novina i televizijskih stanica preduzimaju odbrambene mjere kako bi zaštitile sadržaj od ChatGPT-a, revolucionarnog čat bota s vještačkom inteligencijom (AI) kojeg mnogi vide kao potencijalnog agresora za već oslabljenu medijsku industriju.

ChatGPT može stvoriti imitaciju teksta, videa, zvuka i fotografije u gotovo identičnom obliku i sadržaju originalnog autora materijala, prenosi rtcg.me.

Blokiranje se vrši umetanjem kodova u veb stranice koje sprečavaju ChatGPT veb pretraživač da skenira njihovu platformu u potrazi za sadržajem.

CNN je objavio da su mjere odbrane od ChatGPT uveli “New York Times”, “Reuters” i medijski divovi kao što su “Disney”, “Bloomberg”, “The Washington Post”, “The Atlantic”, “Axios”, “Insider”, “ABC News”, ESPN i “Gothamist”, između ostalih.

Izdavači kao što su “Condé Nast”, “Hearst” i “Vox Media”, koji proizvode više poznatih publikacija, takođe su preduzeli mjere odbrane.

Sadržinski jake arhive i prava intelektualnog vlasništva ovih medijskih organizacija su od ogromne vrijednosti i ključni su za obuku AI modela kao što je ChatGPT kako bi korisnicima pružili preciznije informacije.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content