Dijaspora ne zaboravlja zavičaj, porodicama godišnje šalju milione

Piše: Objavljeno: 11/06/2024
featured image

Dijaspora nije samo produžena ruka Crne Gore u svijetu, već i vitalni partner u razvoju zemlje, a upravo će se na manifestaciji “Dani dijaspore-iseljenika” u Podgorici predstaviti svu svoju ljubav prema domovini, ali i tradiciju i kulturu koju baštine, najavili su iz Uprave za dijasporu.

Manifestacija “Dani dijaspore-iseljenika“ ove godine biće održana krajem jula u Podgorici, a v.d. direktora Uprave za dijasporu Erduan Demić zahvalio se gradonačelnici Oliveri Injac i njenom timu na prepoznavanju značaja ove manifestacije i na njihovoj spremnosti da podrže njeno održavanje.

“Ovo je prilika da pokažemo naše jedinstvo, kulturu, tradiciju i ljubav prema domovini, što će svakako biti na ponos svima nama”, kazao je Demić. 

Demić je u razgovoru za Portal RTCG kazao da imaju odličnu saradnju sa Vladom Crne Gore. 

“Od formiranja 44. Vlade Crne Gore, Uprava, zajedno sa Ministarstvom vanjskih poslova i Vladom Crne Gore, predano radi na afirmaciji strateškog partnerstva između države i dijaspore na svim poljima. Od mog imenovanja na poziciju vršioca dužnosti direktora Uprave, neposredno nakon izbora 44. Vlade, osnovni cilj u našem radu je da ostvarimo bliske kontakte sa dijasporom, bilo kroz udruženja ili istaknute pojedince. Mnoga od njih smo uspjeli posjetiti na njihov poziv, prisustvovati programima koje organizuju i podijeliti naše ideje i vizije”, otkrio je Demić. 

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content