Deponija kraj Lima

Piše: Objavljeno: 15/10/2023
featured image

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Bijelom Polju formiralo je predmet u slučaju nezakonitog odlaganja životinjskog otpada na privremenoj deponiji u Dobrakovu.

Iz Tužilaštva saopštili da je postupak u fazi izviđaja, odgovarajući na pitanje da li su u preduzeću “Komunalno Lim” izvršena krivična djela koja se gone po službenoj dužnosti, nakon što su “Vijesti” u ponedjeljak objavile da se životinjski otpad bez dozvole odlaže na privremenoj deponiji na granici sa Srbijom.

“Nakon prikupljanja dokaza radi razjašnjenja ove krivično-pravne stvari biće donešena odluka u predmetu”, navedeno je u odgovoru.

Da bjelopoljsko preduzeće “Komunalno Lim” nema dozvolu za odlaganje životinjskog otpada na privremenu deponiju, a da to godinama radi i naplaćuje tu uslugu prerađivačima mesa sa teritorije opštine, tada je potvrdio i v.d. izvršnog direktora Muradif Grbović. On je prošlog vikenda kazao “Vijestima” da su prije petnaest dana tražili od predsjednika Opštine Petra Smolovića da im obezbijedi privremeno rješenje za odlaganje životinjskog otpada na deponiju u Dobrakovu, koja se nalazi poslije graničnog prelaza sa Srbijom.

Grbović je juče kazao “Vijestima” da je dobio pozitivan odgovor od Smolovića.

Nelegalno odlaganje životinjskog otpada, Grbović je pravdao brigom po zdravlje građana.

“Sve do trenutka dok se odobrenje od nadležnog organa ne dobije, vršimo usluge odvoženja, s obzirom na to da bi ovaj problem (životinjski otpad) izazvao katastrofalne posljedice po zdravlje i bezbjednost građana ove opštine, ukoliko bi smo prestali sa pružanjem usluga te vrste”, kazao je tada Grbović “Vijestima”, podsjetivši da je, kada je riječ o drugim vrstama otpada, Skupština opštine Bijelo Polje dala deponiju na korišćenje preduzeću “Komunalno Lim”.

U otpad životinjskog porijekla ubrajaju se djelovi tijela, leševi i kosti, odnosno sve što nije namijenjeno za ljudsku ishranu…

Neuređena deponija nalazi se kraj magistralnog puta, na oko četrnaest kilometara od Bijelog Polja, između dva granična prelaza – crnogorskog i srbijanskog.

Grbović ističe da je Upravi za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove uputio zahtjev za izdavanje odobrenja za deponovanje otpada životinjskog porijekla.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content