Đeka-Medoks: Rodna ravnopravnost da bude prioritet u svim projektima

Piše: Objavljeno: 29/06/2022
featured image

Podrška Velike Britanije u procesu evropskih integracija potvrda je visoko kvalitetnih odnosa između dvije države, kazao je ministar za ljudska i manjinska prava Fatmir Đeka nakon sastanka sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks.

Đeka je juče primio u zvaničnu posjetu ambasadorku Medoks sa kojom je razgovarao o prioritetima resora, kao i aktivnostima koje planira da realizuje u narednom periodu, a koje imaju važnu ulogu u unapređenju ljudskih i manjinskih prava.

Kazao je da odvajanjem Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava i formiranjem Ministarstva ljudskih i manjinskih prava učinjen korak naprijed, prije svega dodatno je ojačana funkcija ovog resora koji je u prethodnim sazivima Vlade bio samostalan.

Medoks je iskazala spremnost Britanske ambasade da sarađuje sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, i pomogne u realizaciju projekata i aktivnosti u cilju poboljšanja rodne ravnopravnosti, zaštite i unapređenja manjinskih prava, posebno LGBTI osoba, koji treba da uživaju ista prava.

“Rodna ravnopravnost je važna za našu ambasadu, a i za mene lično, i moramo je uključiti u svaki projekat kao prioritet, bilo da je riječi o ekonomiji, politici ili odbrani”, kazala je ambasadorka Medoks.

Na kraju sagovornici su se složili da je oblast ljudskih prava složena, ali ujedno jedna od najznačajnijih, i Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava uz pomoć drugih nadležnih resora treba da koordinira aktivnostima, kada je unapređenje i zaštita ljudskih i manjiskih prava u pitanju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content