Davidović čeka odgovor Vlade, radnici Željezare ponovo na krovu zgrade

Piše: Objavljeno: 11/08/2022
featured image

Foto: Pobjeda

Nikšićki biznismen i kandidat za preuzimanje Željezare Miodrag Daka Davidović kazao je da je dao rok državi i institucijama da mu do danas u 14 sati odgovore na tri zahtjeva koja je uputio, a koja se odnose na namjeru da se u Željezarino vlasništvo vrate kamenolom Budoš, jezero Liverovići, kao i da se Davidoviću omogući da za potrebe fabrike sam proizvodi struju,

Rasplet čitave situacije čekaju radnici nikšićke Željezare, koji su od Davidovića tražili da se do 18 sati izjasni da li preuzima fabriku. Odgovor čekaju na krovu Željezare.

-Očekujemo da u fabriku dođu i premijer Dritan Abazović i biznismen Miodrag Daka Davidović, jer iako smo kazali da ćemo čekati do 18 časova, više nema čekanja. Igraju se sa nama 70 dana, Abazović kaže da je sve završeno, Davidović da nije dobio nikakav odgovor. Da vidimo ko je govorio istinu, a ko je lagao. Onaj ko je slagao, opstanka mu više nema, ne u NIkšiću, nego u Crnoj Gori – kazao je predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović Pobjedi.

Davidović je danas trebalo da se sastane sa predstavnicima turske kompanije Tosjali u vezi kupovine fabrike, nakon što je prije dva dana radnicima kazao da sve zavisi od toga da li će od države dobiti pisane garancije da će mu biti ispunjeni zahtjevi koji se odnose na obezbjeđivanje vode i sopstvenih izvora energije za Željezaru.

Odgovarajući na pitanja novinara, premijer Abazović kazao je ranije danas da je Vlada izašla u susret Davidoviću u onome što su bili njegovi zahtjevi, koji su, kako kaže, bili racionalni.

-Znam da smo sa ministrom finansija Damjanovićem, ministrom Đurovićem a i sa ministarkom prostornog planiranja i ministrom poljoprivrede uradili sve da se zaokruži biznis plan za Željezaru.  Ostalo je da Davidović dogovori detalje sa turskim vlasnikom. Mi smo spremni da pomognemo zbog radnika, želimo da oživimo Željezaru, to je ideja i u tom smislu puna podrška- kazao je Abazović.

Dodaje da država ne može dogovor između dvije kompanije dovesti do kraja ako oni ne nađu zajednički jezik.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content