Danas protest zaposlenih u bolnici Meljine

Piše: Objavljeno: 27/01/2023
featured image

Foto: Boka News/arhiva

Zaposleni u Bolnici Meljine najavili su za jutros u osam sati protest ispred kapija te zdravstvene ustanove, nakon što su pročitali oglas o zapošljavanju koji je objavila Opšta bolnica Kotor.

Zaposleni su, kako je bilo obećano iz Vlade i resornog ministarstva, očekivali da krajem januara bude riješen njihov status, i da dobiju ugovore o radu preko bolnice Kotor, piše rtcg.me.

“Oglas koji smo jutros vidjeli izazvao je ogorčenje kod zaposlenih, jer po tom oglasu bi 60 radnika ostalo bez posla, a bolnica bi bila svedena na stacionar”, kazala je medicinska direktorka dr Olivera Elez.

Prema raspisanom oglasu, zatražen je minimalan broj radnika, tako da bi na primjer porodilište radilo samo hitne porođaje, laboratorija bi ostala sa četvoro zaposlenih, za cijelu bolnicu planirane su samo tri servirke…

Osim toga, za predaju dokumentacije oglašena su tri dana, tj do ponedjeljka, što znači da zaposleni treba sve da prikupe i predaju praktično sjutra.

Premijer Dritan Abazović više puta se pohvalio da je nađeno rješenje za bolnicu Meljine i obećao da će ona nastaviti rad u punom kapacitetu.

To je bio ultimativan zahtjev radnika i građana Herceg Novog. Zbog čega je došlo do ovakvog obrta i ko je za to zaslužan ostaje da se vidi.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content